XanthiPost
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καθαρά Δευτέρα στα Κομνηνά : Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με φασολάδα και εικαστικές αναζητήσεις

Στον χώρο του συλλόγου των Κομνηνών  οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εικαστική έκθεση με τις κεντητές δημιουργίες της Ανθής Κουρτίδου

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η Καθαρά Δευτέρα επιστρέφει στα Κομνηνά. Σαχτοδευτέρα ή σαχταροδευτέρα στον Πόντο μιας και οι νοικοκυρές καθάριζαν με στάχτη (σαχτάρ) τα σκεύη τους προκειμένου να ξεκινήσει η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Οι φωτιές θα ανάψουν  από νωρίς για να ετοιμάσουν με μεράκι τα μέλη του συλλόγου Κομνηνών την πιο νόστιμη παραδοσιακή φασολάδα (προσφέρεται δωρεάν) ,τηρώντας τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την η εικαστική έκθεση με τις κεντητές δημιουργίες της Ανθής Κουρτίδου.

Στην πλατεία του χωριού οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες θα σας διασκεδάσουν με ένα ποντιακό παραδοσιακό γλέντι.

Ραντεβού την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην πλατεία του οικισμού

Related posts

(video) Ξάνθη : Οι ποιητικές συλλογές της Νιλγκιούν Τουρσέν Ογλού  «Βουβές Κραυγές» και «Χαοτικές Πεταλούδες» παρουσιάζονται στο Ι.Θ.Τ.Π

xanthipost

Ξάνθη,  η πόλη της ποίησης – «Ποιητικός Εσπερινός»!

xanthipost

Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης : Εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια παρουσίας της

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ