Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα, με το έθιμο της «Καμήλας» και του «Αράπη» σε πρώτο πλάνο
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος της περιοχής “ΟΡΦΕΑΣ” και η Πρόεδρός του Δέσποινα Χατζογλίδου καθώς και οι κάτοικοι του οικισμού, υποδέχτηκαν με πλατιά χαμόγελα τον κόσμο , που κατέκλυσε την πλατεία του οικισμού , και πρόσφεραν κεράσματα και δρώμενα.
Παλικάρια και παιδιά ντυμένα με προβιές και ζωσμένα με βαριά κουδούνια (τσάνια), βγήκαν στα σοκάκια και με τον εκκωφαντικό θόρυβο των κουδουνιών ξόρκισαν το κακό μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της ζωής.
Το έθιμο της «Καμήλας»
Στο δρώμενο συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής μεταμφιεσμένοι κάνοντας διάφορους ήχους και μουτζουρώνοντας ο ένας τον άλλο, σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα.
Το έθιμο της καμήλας αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, τελούνταν και συμβόλιζε την δέηση των κατοίκων για τη γονιμότητα της γης αφού η χρονική στιγμή συνέπιπτε με τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη των αγροτικών εργασιών. Αργότερα σε συνδυασμό με την Ορθόδοξη πίστη και θρησκεία που θέτει την ημέρα αυτή ως την Αρχή της Σαρακοστής, άλλαξε χαρακτήρα και συμβολίζει πια στο νου των κατοίκων το τέλος των εορτών του καρναβαλιού και την αρχή της νηστείας.
Το έθιμο του «Αράπη»
Το πανάρχαιο έθιμο των ‘Αράπηδων’ ανήκει στα δρώμενα εκείνα που έχουν μεγάλη ιστορία και συμβολισμούς μοναδικούς. Αναπαριστά τη μάχη της ζωής και του θανάτου. Παλικάρια και παιδιά ντυμένα με προβιές και ζωσμένα με βαριά κουδούνια (τσάνια), βγαίνουν στα σοκάκια και με τον εκκωφαντικό θόρυβο των κουδουνιών ξορκίζουν το κακό φέρνοντας το αισιόδοξο μήνυμα της ζωής.