xanthipost.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι θα δείτε απ’ το “Παρατηρητήριο Νέστου”….

Μισή ώρα μόνο χρειάζεστε. Τόσο θα κάνετε για να φτάσετε απ’ τους Τοξότες στο Παρατηρητήριο Νέστου. Και θα έχετε ανεβεί περίπου 1000 μ πιο ψηλά. Η θέα δεν είναι απλά πανοραμική. Καλύτερα θα λέγαμε….αεροπορική!

Εδώ λοιπόν έχει 3 σημεία για να σταθείτε και να δείτε.Τα 2 είναι ξύλινα κιόσκια, που το ένα κοιτάζει στον κάμπο (νότιο) και το άλλο στα βουνά (βόρειο). Το καλύτερο όμως είναι το πέτρινο μπαλκόνι του ΠΑΚΕΘΡΑ, που θα βρείτε παραδίπλα. Κοιτάζει τους μαιάνδρους (στριφογυρίσματα) του Νέστου και προσφέρει μια απ’ τις ωραιότερες καρτ ποσταλ της Ελλάδας.

Εκτός όμως της θέας, μπορείτε να βρείτε γραμμένες (χαραγμένες σε σκαρήφημα) πολλές πληροφορίες για ότι βλέπετε μπροστά σας, όπου κι αν στέψετε το βλέμμα. Μεταξύ άλλων μπορείτε να διακρίνετε και να διαβάσετε :

Άγιο Όρος, Θάσο, Σαμοθράκη, πεδιάδα Ξάνθης, αεροδρόμιο Χρυσούπολης, οροσειρά Ροδόπης, κορυφή Γυφτόκαστρο, Καρυόφυτο, Κρωμνικό, φράγμα Τοξοτών, πορεία π. Νέστου, παρόχθιο δάσος Κοτζά Ορμάν, λίμνη Βιστωνίδα, Θρακικό πέλαγος, Κεραμωτή, Φανάρι….

Κείμενο από Αλλιώτικες Προτάσεις – Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Γιαγιάς: Ένα πρόσωπο αγαπημένο, το θεμέλιο της οικογένειας

xanthipost

«Στην παγίδα του άγχους»  – Γράφουν οι  Χρήστος Δημητριάδης &  Χρυσοβαλάντης Θεοχαρίδης, του 4ου ΓΕΛ στο «ΒΗΜΑ»

xanthipost

“Το καπνεμπόριο και η Belle Epoque” /Γράφουν οι:  Άγγελος Μπολοβίνος, Ευτυχία Σουρουτζίδου, του 4ου ΓΕΛ στο “ΒΗΜΑ”

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ