XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Μαγικό Ξάνθης : Κουτάβι παρασύρθηκε από όχημα και τραυματίστηκε θανάσιμα  – Διχασμένοι οι χρήστες  για το ποιος πραγματικά φταίει!

Βγήκε ξαφνικά μπροστά του, δεν πρόλαβε να αντιδράσει υποστηρίζουν πολλοί ενώ παράλληλα  άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι έπρεπε να σταματήσει να βοηθήσει το άτυχο ζώο ή ότι έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα μέσα στον οικισμό γι’ αυτό και δεν πρόλαβε να αντιδράσει ο οδηγός.

Οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης δημοσιοποίησαν ένα βίντεο όπου φαίνεται ένα όχημα να παρασύρει και να τραυματίζει θανάσιμα ένα κουτάβι. Καλούν μάλιστα τους χρήστες του διαδικτύου αν γνωρίζουν το όχημα και τον κάτοχό του να τους ενημερώσουν για να κινηθούν αναλόγως  ενώ επισημαίνουν ότι  θα τηρηθεί ανωνυμία 100%.

Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους «…το λευκό αυτοκίνητο με το τρέιλερ  χτύπησε το κουτάβι ενώ το είδε μπροστά του και έφυγε  σαν κύριος Αναζητούμε τον κάτοχο του συγκεκριμένου οχήματος. Το κουταβάκι μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο όπου κ πέθανε από τα πολλαπλά τραύματα που είχε στο κεφάλι Το τροχαίο έγινε εχθές στις 12,30π.μ στο χωριό Μαγικό Ξάνθης και το κατέγραψαν οι κάμερες. Όποιος γνωρίζει σε ποιον ανήκει το όχημα ας μας στείλει μυν θα τηρηθεί ανωνυμία 100%..»

Τα σχόλια των χρηστών πολλά και οι απόψεις διίστανται  για το εν λόγω περιστατικό. Κάποιοι επιρρίπτουν ευθύνες στον ιδιοκτήτη των ζώων (αν υπάρχει) που τα αφήνει να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στον δρόμο, άλλοι σε όσους παρατούν συνεχώς ζώα αδέσποτα στον οικισμό, άλλοι στην ταχύτητα που είχε πιθανόν αναπτύξει ο οδηγός του οχήματος και άλλοι ότι πετάχτηκε το άτυχο ζώο ξαφνικά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο οδηγός.

Μετά λοιπόν από όλα τα προαναφερόμενα σχόλια ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης, επανήλθε με νέα ανάρτηση όπου αναφέρει :

“…Και αφού αποφανθήκατε οι περισσότεροι ότι φταίει το κουτάβι που βγήκε στον δρόμο και είναι όλα εντάξει, συνεχίστε να τρέχετε στα χωριά με μεγάλη ταχύτητα ,χτυπήστε ότι βρεθεί μπροστά σας και συνεχίστε κανονικά την πορεία σας σαν να μην συνέβη τίποτα.Η ανθρωπιά και η ευαισθησία, μας εγκαταλείπουν επίσης και σε λίγο θα είναι προς εξαφάνιση. Μην σκεφτείτε ότι μέσα στα χωριά υπάρχει όριο ταχύτητας. Ότι μπορεί να πεταχτεί σκυλί παιδί ηλικιωμένος ,ακόμα και κάτοικος του χωριού.

Μη σκεφτείτε ότι το να γυρίσεις να δεις τι έκανες και να βοηθήσεις  είναι ανθρωπιά.

Μην σκεφτείτε καν ότι όλα αυτά τα αδέσποτα κάποτε είχανε σπίτια και είτε  τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους, είτε δεν στείρωσαν το σκυλι τους κ πετάνε στον δρόμο τα κουτάβια που γεννάει.

Είμαστε σε καλό δρόμο λοιπόν.

Φταίνε τα αδέσποτα φταίνε οι δήμοι κι οι φιλοζωικές.

Μας ενημέρωσαν ότι στο ίδιο χωριό προ μηνών χτύπησαν κ εγκατέλειψαν άνθρωπο.

Συνεχίστε να πιστεύετε ότι η πράξη της εγκατάλειψης είναι ένα τίποτα.

Άρθρο 24 παρ. 3 Ν. 4830/2021 ” Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο ή την Ελληνική Αστυνομία  προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου Δήμου “..

Παρακάτω,  αρ. 35 Ν. 4830/2021 Η εγκατάλειψη τραυματισμένου από ατύχημα  ζώου τυποποιείται ως άδικη πράξη  και επισύρει τη διοικητική κύρωση του προστίμου 500 ευρώ!!..”

Related posts

Κιμμέρια Ξάνθης : Μία ομάδα …με δύναμη για το αύριο!

xanthipost

(video) – Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης :  Γιόρτασαν την  Επέτειο της Μάχης της Κρήτης   με τον ίδιο λεβέντικο τρόπο που αντιστάθηκαν στους Ναζί – Με ψυχή, λεβεντιά, χορούς!

xanthipost

(video) – Καρδίτσα: Η εκπληκτική χορευτική ομάδα του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης έκλεψε  τις εντυπώσεις  με την  συμμετοχή τους στο  6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ