XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης 2023

Σε φορτισμένο κλίμα σήμερα 1η Μάη 2023 οι εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ξάνθης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα  φίλο , συνάδελφο και πρόεδρο του φορέα Άγγελο Μπεμπεκίδη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας αλλά και για να τιμήσουν όλους τους αγώνες και τους αγωνιστές του κόσμου της εργασίας, σε όλους όσους προσέφεραν χωρίς φόβο και χωρίς κανένα προσωπικό αντάλλαγμα την υγεία και τη ζωή τους διεκδικώντας το σωστό και το δίκαιο για όλους τους εργαζόμενους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ 2023

 Σε φορτισμένο κλίμα σήμερα 1η Μάη 2023 εμείς οι εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ξάνθης για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον εκλιπόντα  φίλο μας, συνάδελφο, πρόεδρο του φορέα μας  Άγγελο Μπεμπεκίδη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας αλλά και για να τιμήσουμε όλους τους αγώνες και τους αγωνιστές του κόσμου της εργασίας, σε όλους όσους προσέφεραν χωρίς φόβο και χωρίς κανένα προσωπικό αντάλλαγμα την υγεία και τη ζωή τους διεκδικώντας το σωστό και το δίκαιο για όλους τους εργαζόμενους.

            Η 1η Μάη αποκτά για άλλη μια φορά ξεχωριστή σημασία για τους εργαζόμενους γιατί έρχονται στο μυαλό τους τα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις και την πορεία του τόπου σ’όλα τα κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

   Μία δύσκολη περίοδο που για εμάς δεν έχει ούτε χρώμα ούτε πολιτική ταυτότητα.

   Μια δύσκολη πορεία με αγώνες, νίκες αλλά και με δύσκολες περιόδους.

            Η πρωτομαγιά πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της ενεργοποίησης, συσπείρωσης και ενωτικής διεκδίκησης για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον που επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο.

            Ο εορτασμός της 1ης Μάη για όλους τους εργαζόμενους αποτελεί εφαλτήριο ενός σύσσωμου αγώνα για την υπεράσπιση των οικονομικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

            Το Εργατικό Κέντρο Ν. Ξάνθης δηλώνει παρόν και θα είναι πάντα μπροστάρης σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το συμφέρον του εργασιακού κόσμου.

            Η σημερινή ημέρα δεν είναι μία φιέστα, είναι μία διαδήλωση και μία ακόμη διαμαρτυρία στην ασκούμενη  πολιτική  που οδηγεί τους πολίτες στην ανεργία, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις

Κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Προστασία του απεργιακού δικαιώματος

Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ με σκοπό την προστασία των εργαζομένων

Σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων με τα χαμηλά ή τα ανύπαρκτα εισοδήματα. Σύγχρονα και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς

Εργαζόμενοι, Νέοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Πολίτες του Νομού

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Τιμούμε τους Αγώνες των εργαζομένων

Με ενότητα, Με Αγώνες, Με Προοπτική

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ : ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΝΤΑΞΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με εντολή της απεργιακής συγκέντρωσης

Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης

 Αθανάσιος Σισαμπέρης

Related posts

Κιμμέρια Ξάνθης : Μία ομάδα …με δύναμη για το αύριο!

xanthipost

(video) – Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης :  Γιόρτασαν την  Επέτειο της Μάχης της Κρήτης   με τον ίδιο λεβέντικο τρόπο που αντιστάθηκαν στους Ναζί – Με ψυχή, λεβεντιά, χορούς!

xanthipost

(video) – Καρδίτσα: Η εκπληκτική χορευτική ομάδα του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης έκλεψε  τις εντυπώσεις  με την  συμμετοχή τους στο  6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ