xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

(video) – Οι «επίμονοι καλλιτέχνες» δημιουργούν… έχοντας ως  έμπνευση τα έργα του  Μάνου Χατζηδάκι

Το σπίτι του Μάνου , κτίριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αληθινό πολιτιστικό κόσμημα της Ξάνθης, θα φιλοξενήσει μέχρι τις 23 Μαΐου  την εικαστική έκθεση «Ψυχή σα θάλασσα πλατιά» που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κατασκευές, κολάζ, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και γλυπτά, αποτίνοντας τιμή στον ανεπανάληπτο Μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι.

Ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις) με τη συνεχή του  παρουσία στα εικαστικά δρώμενα, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του , αγκαλιάζει όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, συντελεί και συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια του φιλότεχνου κοινού της Ξάνθης και της Περιφέρειας ΑΜΘ γενικότερα.

Οι επίμονοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις) – Όλα τα έργα έχουν ως έμπνευση τα έργα του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι

 Η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα, που είναι ο ιθύνον νους  της “Επίμονης Τέχνης” παρουσίασε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην  έκθεση η οποία  φέρει τον τίτλο «Ψυχή σα θάλασσα πλατιά»  κατά τη διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης των εγκαινίων της που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου .

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες Μαριλένα Μπιτζάνη, Χρύσα Μπαρζόκα , Γιάννης Αδαμόπουλος, , Ειρήνη Μητούδη, Μένη Καρακίτσου, Τριαντάφυλλος Βαΐτσης και Ανθή Κουρτίδου.

Οι ξανθιώτες καλλιτέχνες Τριαντάφυλλος Βαΐτσης και Ανθή Κουρτίδου είναι «επίμονοι καλλιτέχνες»  αφού συμμετέχουν στην ομάδα της “Επίμονης Τέχνης” – Η κ. Μπαρζόκα καλωσόρισε την κ. Ανθή Κουρτίδου στην όμορφη ομάδα των επίμονων καλλιτεχνών

Αξίζει να τονιστεί ότι το μουσικό σχολείο Ξάνθης παρουσίασε μία όμορφη μουσική εκδήλωση λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης ενώ αμέσως μετά έλαβε χώρα  η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ», παράλληλες πορείες  της μουσικής, της ζωγραφικής και της τέχνης ως προς την έκφραση συναισθημάτων.  

Related posts

Πετιμέζι όπως παλιά στην Ξάνθη, με τον σπόρο που διαφύλαξε μια 90χρονη από τα Κομνηνά

xanthipost

Γενισέα Ξάνθης : Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

xanthipost

(video) – Η Ξάνθη θα πλημμυρίσει από νιάτα και μουσικές  – “Η μουσική αγγελιοφόρος της Ειρήνης”   μέσω του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ