xanthipost.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1η Ανθοκομική έκθεση “Άνοιξη Ξάνθης” στο πάρκο Λιμνίο

Γράφει ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Είναι κάτι που γίνεται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Με διάρκεια 15-20 ημέρες. Ο κόσμος πηγαίνει καθημερινά. Όχι μόνο για να αγοράσει γλάστρες και λουλούδια. Για να δει, να κάνει μια “μυρωδάτη” βόλτα ανάμεσα σε άνθη και φυτά. Κι όχι μόνο. Καθημερινά υπάρχουν εκδηλώσεις.

Μουσική, ντόπιοι καλλιτέχνες “του δρόμου”, παρουσιάσεις από μουσικά εργαστήρια, σχολές χορού, γυμναστήρια που κάνουν γιόγκα, αερόμπικ κι άλλα πολύ ωραία πράγματα και θάμματα. Ένα ολόκληρο δηλ. πάρκο γεμάτο από περίπτερα, κόσμο, χρώματα, χαμόγελα, μουσικές….

Είναι κάτι που “συμφέρει” και τους κατά τόπους Δήμους, καθώς και δίνουν ευκαιρίες προβολής ντόπιων επιχειρήσεων και τονώνουν την αγορά κι οικονομία. Εκτός των άλλων είναι ουσιαστικά ανέξοδος θεσμός, καθώς δεν χρειάζεται να μπει το χέρι στην τσέπη, για να φέρουν φίρμες, συγκροτήματα, εγκαταστάσεις κι άλλου είδους έξοδα.

Το μόνο που πρέπει είναι να δοθεί χώρος σε ανθοπωλεία κι άλλες ανάλογες εποχιακές επιχειρήσεις του καλοκαιριού (πχ καταστήματα ποδηλάτων), ενώ να προσεχτούν θέματα καθαριότητας, αισθητικής και τυχόν ασυδοσίας και βανδαλισμών.

Τι θα λέγατε λοιπόν για την 1η Ανθοκομική Έκθεση “Άνοιξη Ξάνθης 2024” στο πάρκο Λιμνίο Ξάνθης ;

Related posts

(video) – Το «Φεγγάρι του Χιονιού» ετοιμάζεται για μεγαλοπρεπή εμφάνιση

xanthipost

Εκεί που η φύση συναντά την ιστορία – Άγρια άλογα και μαιανδρισμοί του Νέστου –  Μια μοναδική διαδρομή στην ενδοχώρα της Ξάνθης !

xanthipost

(video) – Οι Κύκνοι και το μεγαλείο της μητρότητας

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ