xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρεμβάσεις Φανουράκη με νόημα

Τρεις ανακοινώσεις έκανε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Με θέμα τους…. «δημάρχους του Facebook» υπογράμμισε με νόημα, ότι… «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κέρδισε τις εκλογές -με αυτήν την πρωτόγνωρη διαφορά- επειδή άνοιξε λογαριασμό στο… Τικ Τοκ!» και πρόσθεσε:

«Σαφώς και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία επικοινωνίας των πολιτικών -σε οποιαδήποτε βαθμίδα διακυβέρνησης κι αν ανήκουν- με τους πολίτες.

Όμως ο πολιτικός δεν είναι δυνατόν να έχει βήμα το… Facebook.

Το… φαινόμενο που παρατηρείται στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης όπου επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι περισσότερο εκφράζουν απόψεις και προτάσεις μέσα στο Facebook, σε αντίθεση με τις παρουσίες τους ή τις τοποθετήσεις τους από τα έδρανα του Δημοτικού  Συμβουλίου είναι, τουλάχιστον, απαξιωτικό για τον θεσμό, αλλά και για ολόκληρο το Σώμα.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί δυσκολεύονται… με τον διάλογο, καθώς έχουν μάθει να ακούνε μόνον τον εαυτό τους…

Θέλω να επιστήσω την προσοχή, διότι μπορεί το Facebook να είναι χρήσιμο είναι όμως και… αβίωτο -κοινώς, πλασματικό- και παράλληλα, και… εθιστικό… άρα, απολύτως αποπροσανατολιστικό!»…

Επίσης, επανάφερε το θέμα του Παρουσιολογίου κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς, όπως είπε η εικόνα εντός της αίθουσας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας είναι απολύτως απαξιωτική, τόσο για το ίδιο το Σώμα, όσο και για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα κρίσιμο ζήτημα το οποίο είναι βασικό στοιχείο, τόσο για την έξωθεν μαρτυρία μας ως Σώμα, όσο και για την ουσία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης: τη συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό που παρατηρείται από την αρχή της τρέχουσας θητείας είναι η μη παρουσία των μελών του -ιδιαίτερα της μείζονος, αλλά και μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η συστηματική απουσία ή η επιλεκτική παρουσία των συναδέλφων δεν τιμά κανέναν, αποτελεί ασέβεια προς το υπέρτατο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου -γεγονός που προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας, τους οποίους και διατεινόμαστε όλοι, πως υπηρετούμε…

Δε θα αναφερθώ στα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση και κυρίως, όσα ειπώθηκαν μετά την απουσία των συναδέλφων τα οποία -και λυπάμαι πολύ που το λέω- ήταν φαιδρά και… απολιτικά.

Δεν είναι δυνατόν η δικαιολογία μας να είναι η πρώτη προεκλογική μας συνάντηση, για να αφήνουμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και, ενώ ακολουθούσε ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορούσε στη λήψη απόφασης για την απ’ ευθείας μίσθωση παιδικής χαράς στο Δροσερό και μάλιστα, εν όψει της δημοπράτησης του έργου από το Πράσινο Ταμείο για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα!

Δεν είναι, άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Αντίθετα, πρόκειται για μια συντονισμένη και συστηματική τακτική…

Από την αρχή της θητείας, πολλοί συνάδελφοι δεν περνούν ούτε απ’ έξω ή κάνουν μια… βόλτα και στη συνέχεια αποχωρούν από τις συνεδριάσεις.

Αυτή δεν είναι εικόνα ενηλίκων – μελών ενός δημοτικού συμβουλίου.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Κυρίως μετά και την απόφαση του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, την οποία κάποιοι εδώ μέσα είχαν κάνει σημαία και… θριαμβολογούσαν στη συνέχεια για την «αποκατάσταση της νομιμότητας και της τάξης».

Αφού λοιπόν συνέβη αυτό, γιατί πέντε μήνες μετά, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης παραμένει «κολοβό»; Το ερώτημα που θέτω είναι ρητορικό…

Αντιλαμβάνομαι ότι η μικροπολιτική και τα λοιπά… τερτίπια, οδήγησαν στις άτεχνες προσπάθειες να επιρριφθούν ευθύνες για την κατάσταση, στη διοίκηση. Όμως έχουν πέσει στο κενό και φαντάζομαι ότι οι «αρχιτέκτονες» του συγκεκριμένου αφηγήματος έχουν πάρει το μήνυμα από τον κόσμο -και δεν αναφέρομαι στους… σκιώδεις φίλους του φέισμπουκ.

Αλλά από τον κόσμο που αποτελεί την πραγματική ζωή, την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι. (ή θα έπρεπε να βιώνουμε ΟΛΟΙ)

Για το λόγο αυτό:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επαναφέρουμε -και να εμείνουμε- στην πρόταση, για παρουσιολόγιο, κατά τις συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Είπα πριν από λίγες μέρες σε τοπική εφημερίδα ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να λαμβάνεται ένα τέτοιο μέτρο. Είναι όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ αναγκαίο…

Γιατί η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου, όπως διαμορφώνεται σήμερα, δεν είναι αυτή, ενός συνόλου ενηλίκων οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί έναν θεσμικό ρόλο, αλλά η εικόνα… απείθαρχων και αδιάφορων μαθητών, που βαριούνται να κάνουν μάθημα…

Τέλος, σχολίασε την αναβολή της εκδίκασης της μηνυτήριας αναφοράς Τσέπελη-Φανουράκη-Ζερενίδη κατά του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, που συζητήθηκε στις 16 Μαΐου, ενημερώνοντας το Σώμα για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να ξεκινήσει η διαδικασία και την αντίθετη θέση της υπερασπιστικής γραμμής, με το επιχείρημα ότι ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη απουσίαζε λόγω ασθένειας που τον κράτησε στο Νοσοκομείο. «Θα προτιμούσα να είχαμε τελειώσει πριν πάμε στις εκλογές, με τις… υπάρχουσες θεσμικές μας ιδιότητες, όμως θα είμαι εκεί, όπου θα καταπέσουν όλα τα ψεύδη που έχουν ειπωθεί», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηθεοδώρου… έδωσε ένα ακόμα ραντεβού -αυτή τη φορά τον Φεβρουάριο, οπότε και θα συζητηθεί η μήνυση- προσθέτοντας: «Εγώ θα είμαι εκεί, εσείς, δεν ξέρω πού θα είστε κε Φανουράκη» με τον αντιδήμαρχο να ανταπαντά χαρακτηριστικά: «Εδώ θα είμαστε!»…

Related posts

Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης – Πασχαλινό Ωράριο καταστημάτων

xanthipost

Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων : Κατέκτησαν το 1ο  Πανελλήνιο Βραβείο στα πλαίσια του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας #SocialInnovationRelay 2024!

xanthipost

Ξάνθη : Τα Δημοτικά σχολεία ανοίγουν σήμερα  την αυλαία  της μεγάλης γιορτής της μουσικής!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ