xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου

«Έχω στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία»

“Περάσαμε το πρώτο διαγώνισμα, αλλά όχι τις τελικές εξετάσεις, Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Δεν κρίνεται ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Αυτό απαντήθηκε από τους πολίτες” τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος» – Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και Νίκη

Ο κ. Μητσοτάκης  τόνισε ότι το ζητούμενο, τώρα είναι να έχει η χώρα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας παράλληλα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι “οι ψήφοι δεν μεταφέρονται” και πως” ο κίνδυνος, συνεπώς, είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι για να έχουμε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος, και προσέθεσε:

“Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε τα δεδομένα και όλοι οι άλλοι. Από την πλευρά μου, έχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με καμία δύναμη στα δεξιά της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, προτού ακόμη του ζητηθεί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως Πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο κόμμα “Νίκη” λέει ότι οι θέσεις που εκφράζει είναι σκοταδιστικές και μάς γυρνούν σε άλλες εποχές. “Παράλληλα, εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες. Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου” τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνεται της ανάγκης ισχυρών κυβερνήσεων, επισημαίνοντας πως “μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές”. Και προσθέτει:

“Και δεν έχω κρύψει ότι η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών. Όσο, λοιπόν, πιο ισχυρή νομιμοποίηση θα έχει η επόμενη κυβέρνηση, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η ώθηση να υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές. Όπως έχω πει, στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Και για εμένα προσωπικά θα σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη να είμαι πιο σεμνός, προσγειωμένος και πιστός στα καθήκοντά μου”.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία στη Θράκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι “στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα”.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε παράλληλα ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, επισημαίνοντας το εξής:

“Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό Προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους”.

Related posts

(video) – Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Βίλνιους: Η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη – Παράγοντας «κλειδί» η Αλεξανδρούπολη

xanthipost

(video) – Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Στη Βουλή οι βασικές θέσεις για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

xanthipost

Δήμος Ξάνθης : Προγραμμάτισαν συνεδρίαση  τοπικού συμβουλίου ανήμερα του Μπαϊραμιού –  Μανώλης Φανουράκης : Είστε εκτός τόπου και χρόνου!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ