xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραλία Μάνδρας : Μουσική Βραδιά συντροφιά με την Πανσέληνο του  Ιουλίου-  Το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για να ζήσουν  μια ξεχωριστή Μουσική Βραδιά στην παραλία Μάνδρας με την πανσέληνο του Ιουλίου να καθρεφτίζεται στα νερά της θάλασσας.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!

Ο Π.Σ.Μάνδρας, αναφέρει στην ανάρτησή του : “Έχετε δει Ζωντανούς Μουσικούς στην Πανσέληνο Καλά όχι πάνω, αλλά με φόντο Κι όταν λέμε στην παραλία Μάνδρας, εννοούμε μέσα Γιατί φεγγαράκι, οργανάκι και πλάτσα πλούτσα, είναι Ιούλης! “

Σήμερα το βράδυ ο ουρανός θα «φωτίσει» από την λαμπερή Πανσέληνο Ιουλίου 2023, ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού».

Ένα πανέμορφο γεμάτο φεγγάρι θα κοσμεί τον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες, ενώ από το ανθρώπινο μάτι η πανσέληνος Ιουλίου θα φαίνεται μεγαλύτερη κατά 7% και φωτεινότερη.

Η Πανσέληνος Ιουλίου έχει το όνομα «Φεγγάρι του Ελαφιού» επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι την 1η Αυγούστου.

Related posts

Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή – Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Ξάνθη

xanthipost

Κυριακή των Βαΐων στο Λαογραφικό Μουσείο Αβδήρων: Αναβίωση Πασχαλινών εθίμων για παιδιά

xanthipost

(video) – Μαρία Φαραντούρη & Νίκος Κυπουργός στο Σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι – Συγκίνηση στο Φεστιβάλ Ξάνθη “Πόλις Ονείρων”

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ