xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Education Leaders Awards 2023 : Βράβευση δράσης «Εσύ και εγώ μπορούμε …την Ξάνθη μας αλλιώς να ονειρευτούμε»

Βράβευση του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγής Υγείας του 13ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ξάνθης σε συνεργασία με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης Μέγας Βασίλειος

Τη Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2023. Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2023, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και παρουσιαστής της βραδιάς ο υπέροχος κ. Petros Koublis B.

Το πρόγραμμα  που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2021-22 από το 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης σε συνεργασία με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης Μέγας Βασίλειος, υπό τη γενική εποπτεία του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  απέσπασε το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία “Εξωστρέφεια και Συνεργασία: Δεσμός με την Κοινωνία”.

Κεντρικός στόχος ήταν η επαφή των νηπίων με εκφάνσεις της τοπικής ιστορίας μέσα από την καταγραφή κι απόδοση της μνήμης, όπως την διηγούνται οι ηλικιωμένοι. Σκοπός μας ήταν η αλληλεπίδραση της Τρίτης και Νηπιακής ηλικίας και η καλλιέργεια αλληλοαποδοχής και αμοιβαίου σεβασμού, μέσα από την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση σε θέματα που αφορούν και τις δύο αυτές γενιές. Μπορεί το ηλικιακό χάσμα να μην γεφυρώνεται αλλά σίγουρα η κοινή επαφή ηλικιωμένων και νηπίων συντελεί στην ευημερία και των δύο άκρων του ηλικιακού φάσματος. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η επαφή έφερε πολλά χαμόγελα αλλά και συγκίνηση σε όλους μας!

Υλοποίηση δράσεων:

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη

Μαρία Ελένη Χατζηαναστασίου Μαριλένα Χ. Νηπιαγωγός

Μαρία Ελευθεράκη, Νηπιαγωγός

Αναστασία Ορφανίδου, Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας

Irene Vrachlioti, Νηπιαγωγός Ολοήμερου

Πασχαλίνα Κουπελίδου, Νηπιαγωγός Τμήματος Ένταξης

Georgia Papastrataki, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

τα προνήπια και νήπια των τριών τμημάτων

Άμεσος συνεργάτης:

Ευμορφία Βασιλειάδου Efi Matthews, Ψυχολόγος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος»

Γενική εποπτεία:

Anna Afentoulidou, Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Tania Tsigidou, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ευχαριστούμε θερμά τη Syneteristiki Ins. Co για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής μας. Ήταν τιμή και ιδιαίτερη βοήθεια για εμάς!

Το σχέδιο δράσης του προγράμματος καθώς και τα τεκμήρια υλοποίησης μπορείτε να τα δείτε ξεφυλλίζοντας το ηλεκτρονικό μας βιβλίοΕΔΩ

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα

Αξίζει τέλος να τονιστεί πως περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Related posts

Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων : Το αναλυτικό πρόγραμμα  των εκδηλώσεων σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου

xanthipost

(video) – Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» – Επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτής της μουσικής  το απόγευμα της Τετάρτης!

xanthipost

Ξάνθη: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 25-04-2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευση!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ