xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

(video) – Γνωρίστε το app της Ξάνθης – Παρουσίαση της έξυπνης εφαρμογής!

Μανώλης Τσέπελης : Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης μεταξύ του Δήμου, της διοίκησης και των συμπολιτών μας

Το app «Ξάνθη», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, των Αντιδημάρχων Μανώλη Φανουράκη, Αφεντούλη Τσακιρίδη και Ειρήνης Χαριτωνίδου, της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Ψωμά, σε εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και σε δημοσιογράφους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την παρουσίαση έκανε ο υπεύθυνος του έργου Θόδωρος Μπατζάκας της εταιρείας Ι MAGIC, κάνοντας λόγο για ένα «κέλυφος εφαρμογών» που θα εξελίσσεται και θα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της τεχνολογίας συν τω χρόνω.

Η νέα εφαρμογή του Δήμου Ξάνθης για κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους

Πρόκειται για μια γρήγορη εφαρμογή, αυτόνομη, πολυγλωσσική (ήδη, στα αγγλικά και τα ελληνικά), αλλά με τη δυνατότητα «όποιας γλώσσας» σε κάθε νέα προσθήκη.

Ασφαλής, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και ελκυστική για κάθε χρήστη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι διαθέτει μόνον εργαλεία.

Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης έχει τη δυνατότητα:

  • Να καταθέσει αίτημα Καθημερινότητας, το οποίο καταχωρείται, δρομολογείται με παρακολούθηση και ενημέρωση του χρήστη από το κινητό του
  • Να ενημερώνεται για το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Δήμου -και όχι μόνο- καθώς κάθε πολιτιστικός αθλητικός ή παραγωγικός φορέας μπορεί να καταχωρεί τις δράσεις του
  • Να πληροφορείται για ζητήματα εθελοντισμού με προσκλήσεις και συμμετοχές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που ενισχύουν τον Εθελοντισμό στην περιοχή
  • Να ενημερώνεται για Κινδύνους με ειδοποιήσεις, μέσω push notifications και σύγχρονες τεχνολογίες geofencing -ακόμα και για αυτόματα Critical Alerts, μέσω δεδομένων καιρού ή και αισθητήρων επικίνδυνων συμβάντων.
  • Επίσης, υπενθυμίζει για ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ μέσω της έξυπνης λίστας και των στοχευμένων ειδοποιήσεων

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης μεταξύ του Δήμου, της διοίκησης και των συμπολιτών μας. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε, «καθώς οι σκέψεις, οι απόψεις και οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες διαμορφώνονται μέσα από την καθημερινότητα μπορούν να μας κατευθύνουν σε κάθε κομμάτι ευθύνης που έχουμε ως δημοτική αρχή, βελτιώνοντας την προσπάθεια που συντελείται. Δε θα μείνουμε πίσω, βλέπουμε την εξέλιξη κατάματα και συνεχίζουμε», υπογράμμισε.

Ο Αφεντούλης Τσακιρίδης επισήμανε ότι το app Ξάνθη είναι μια εντυπωσιακή εφαρμογή που ακολουθεί και προσαρμόζεται στις εξελίξεις -ένα ουσιαστικό και χρήσιμο εργαλείο για τον δήμο και τον πολίτη. «Είναι η εξέλιξη του “Βελτιώνω τον Δήμο μου”, που διαμορφώνει ένα “κεφάλαιο” σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο στον Δήμο μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Μανώλης Φανουράκης έδωσε έμφαση στις δυνατότητες που δίνει η εφαρμογή σε ζητήματα καθημερινότητας, καθώς πέραν των αιτημάτων, όπως είπε, ο πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται και για «έκτακτα γεγονότα», όπως το κλείσιμο ενός δρόμου λόγω έργων ή βλαβών της ΔΕΥΑΞ και να κατευθύνεται σε προτεινόμενη διαδρομή, για τον απρόσκοπτο προορισμό του.

Related posts

Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων : Το αναλυτικό πρόγραμμα  των εκδηλώσεων σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου

xanthipost

(video) – Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» – Επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτής της μουσικής  το απόγευμα της Τετάρτης!

xanthipost

Ξάνθη: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 25-04-2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευση!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ