xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Κένταυρο Ξάνθης : Συγκινητική η   προσέλευση των νέων ανθρώπων του οικισμού / 101 συμμετοχές , 98 αιμοδοτήσαντες!

 Οι νέοι  αγκάλιασαν τη δράση – «Πλημμύρισε » με νέα παιδιά  το δημοτικό σχολείο

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης η ΑΓΑΠΗ αναφέρει  χαρακτηριστικά:   

Όταν τα λόγια και τις προθέσεις τις μετουσιώνεις σε πράξεις. Με συνεργασία, οργάνωση, συντονισμό. Βάλε μέσα στη συνταγή και συναίσθημα, αγάπη, αλληλεγγύη και εθελοντισμό. Συν τον εθισμό στην εθελοντική αιμοδοσία που δεν τον έχουμε ζήσει σε καμιά άλλη ομάδα αιμοδοσίας του συλλόγου μας. Διότι είναι διαχρονική, διότι είναι διάρκειας είκοσι πέντε και πλέον ετών.

Αυτή τη φορά μιλάμε για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης.

Σάββατο, Καλοκαιρινή Απογευματινή Αιμοδοσία, προτού η νεολαία βγει για την έξοδό τους, έπραξαν τα δέοντα ως εθελοντές αιμοδότες. Έτσι όπως μάθανε από τις γιαγιάδες και τις μανάδες τους…

Διότι ο Κένταυρος είναι ένα χωριό , ένας οικισμός, μια κοιτίδα αγάπης και προσφοράς όπου δίνανε-αιμοδοτούσανε μέχρι και πρόσφατα κυρίως μόνο γυναίκες, τρεις φορές ετησίως.

Πήγαμε για να αιμοδοτήσουν 40, οι εκτιμήσεις όμως και τα στοιχήματα αλλάζανε συνεχώς. Ξέρεις τι είναι να σε περιμένουν δεκαπέντε εθελοντές πριν έρθει το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας για να αναλάβει υπηρεσία;

Έτσι κάποιοι μιλούσανε και εκτιμούσανε και στοιχηματίζανε ότι η μπίλια θα καθίσει στις 50, στις 63, στις 70 και με τελικό όριο στις 80. Και ο φωτεινός πίνακας ανέδειξε μια πρωτοφανή επίδοση. Εκατόν μία (101) συμμετοχές, ενενήντα οκτώ (98) αιμοδοτήσαντες και νέα μέλη και αιμοδότες πρώτης φοράς …ακόμη μετράμε και δεν καταλήξαμε!

Και εδώ στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι με τρομερή διάθεση να συμμετάσχουνε και να ενισχύσουνε το κίνημα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και αποφασισμένοι να διατηρήσουνε την παράδοση του χωριού τους στην εθελοντική αιμοδοσία.

Μπράβο σε όλους … μπράβο και στον Hamza Karadayı για την όλη συνδιοργάνωση.

Όσον αφορά το απογευματινό κλιμάκιο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» τι να λέμε τώρα; Επαγγελματισμός, αυταπάρνηση και εθελοντισμός… Μία γιατρός και δύο νοσηλεύτριες πραγματοποιήσανε αυτόν τον άθλο… χωρίς καμία μα καμία αδιαθεσία ουδενός εθελοντή μας. Οι άνθρωποι του συλλόγου μας και ο Πρόεδρος σας ευγνωμονούν, οι εθελοντές μας σας αγαπούν και σας εμπιστεύονται, και τα «παιδιά» του Παίδων που περιμένουν να μεταγγιστούν τις επόμενες ημέρες από αυτό το αίμα πρέπει κατά την προσωπική μου άποψη να σας φιλάνε τα χεράκια σας. Όχι γιατί απλώς κάνατε τη δουλειά σας αλλά γιατί μας δώσατε και μας δείξατε κάτι πολύ περισσότερο που δεν το συναντάμε συχνά… και μιλάω εκ προσωπικής πείρας πλέον των είκοσι τριών ετών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης

Η Γεν. Γραμματέας

Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Related posts

(video) – Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» – Επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτής της μουσικής  το απόγευμα της Τετάρτης!

xanthipost

Ξάνθη: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 25-04-2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευση!

xanthipost

(video) – Ξάνθη: Ολυμπιακό ιδεώδες …και συμπεριφορές που δεν το τιμούν – Συνοδός της Φλόγας από την Ολυμπιακή Επιτροπή έσπρωξε και έριξε στο έδαφος δημοσιογράφο!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ