xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Ηλίας Ασκαρίδης: Σε πρωταγωνιστικό ρόλο Παλιό Δημαρχείο και Δημοτική Πινακοθήκη

Γιορτές Παλιάς ΠόληςΣτέλιος Ρόκκος, Κώστας Τουρνάς, Νίκος  Ζωϊδάκης, Δήμος Αναστασιάδης, Ελένη Δήμου, Γιάννης Διονυσίου και οι  Ξανθιώτες Underhill West και Έλσα Καρυώτη θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην πλατεία Μητροπόλεως, από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου,  γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης σήμερα το πρωί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Φυσικά, σημείωσε, στην κεντρική σκηνή θα απολαύσει το κοινό και μια μοναδική βραδιά λαογραφίας, ενώ οι επιλογές του κοινού θα είναι ακόμη περισσότερες ως προς τα μουσικά ακούσματα , αφού στο σύνολο τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι στα στέκια τους θα διαθέτουν ορχήστρα, αλλά και η νεανική σκηνή στη ΔΕΗ και φέτος θα φιλοξενήσει νεανικά σχήματα. Στο Λημνίο θα φιλοξενηθούν όλες οι δράσεις για τους μικρούς φίλους του θεσμού, ενώ το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο , εκτός από συναυλίες, με πλήθος εκθέσεων, παρουσιάσεις βιβλίων και θεατρικές παραστάσεις.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο Παλιό Δημαρχείο και Δημοτική Πινακοθήκη

Η 32η διοργάνωση, αποκάλυψε, θα έχει αρκετές καινοτομίες: το παλιό Δημαρχείο, ανακαινισμένο πλέον, θα είναι κάθε μέρα ανοιχτό στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε σειρά εκθέσεων που θα φιλοξενηθούν στο χώρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει και η Δημοτική Πινακοθήκη.

Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά ένα τρίπτυχο εκθέσεων υπό τον τίτλο « Στα χρόνια της Αθωότητας…». Μέσω παλιών φωτογραφιών οι επισκέπτες θα γυρίζουν πίσω στο χρόνο αντικρύζοντας την Ξάνθη άλλων εποχών, με διάφορα αντικείμενα εκείνων των περιόδων που θα εκτίθενται στο χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την τότε καθημερινότητα και παράλληλα θα γεύονται διαχρονικές γεύσεις της πόλης –καριόκα, σουτζούκ λουκούμ, παραδοσιακός καφές κ.α – με στόχο να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες μας και αυτήν την πτυχή της Ξάνθης και να ενισχύσουμε την τοπική αγορά, κάτι που εξ’ αρχής επιθυμούσε και ο Δήμαρχος.

Άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών θα λειτουργεί και η Εμπορική Έκθεση σε συνεργασία με το επιμελητήριο Ξάνθης. Όμως εκτός από αυτή τη δράση , στη Δημοτική πινακοθήκη θα λειτουργεί και κινηματογράφος για τους λάτρεις των παλιών ασπρόμαυρων ελληνικών και ξένων ταινιών’’, επισήμανε. Όπως σημείωσε η ζήτηση που είχαν πέρυσι οι ξεναγήσεις δεν άφηναν περιθώρια για άλλη επιλογή εκτός από την αύξηση τους, ώστε να ικανοποιηθούν επισκέπτες και ντόπιοι.

Προεόρτια με Γιορτή Χωριάτικης Πίτας και συναυλία με το Β.Τερλέγκα στη Σταυρούπολη

Στα προεόρτια των Γ.Π.Π εντάχθηκε μια ακόμη αγαπημένη και λαοφιλής εκδήλωση στην πανέμορφη Σταυρούπολη. Η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Αυγούστου . Την πρώτη ημέρα εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά και την επόμενη η κυρίως εκδήλωση και η συναυλία με το Βασίλη Τερλέγκα.

Ο κ. Ασκαρίδης ευχαρίστησε θερμά όλο το προσωπικό του Κέντρου Πολιτισμού- τους συνεργάτες μου, είπε χαρακτηριστικά, που με το που τελειώνει ένας θεσμός ξεκινάμε να δουλεύουμε για τον επόμενο- , τους συλλόγους και τους εθελοντές που είναι η ψυχή όλων των λαοφιλών θεσμών και το Δήμαρχο Ξάνθης για την πολύτιμη στήριξη του :’ ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου κι ένα μεγάλο συγγνώμη αν κάπου έκανα λάθος σε ένα δύσκολο έργο που ανέλαβα για πρώτη φορά αυτά τα τέσσερα χρόνια’, κατέληξε.

adio899.gr

Related posts

Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων : Το αναλυτικό πρόγραμμα  των εκδηλώσεων σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου

xanthipost

(video) – Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» – Επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτής της μουσικής  το απόγευμα της Τετάρτης!

xanthipost

Ξάνθη: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 25-04-2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευση!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ