xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Μητσοτάκης από Έβρο: Θέλω να υποκλιθώ στον ηρωισμό όχι μόνο των πυροσβεστών και των εθελοντών αλλά και των ανθρώπων των δασικών συνεταιρισμών – Προϋπολογισμός και ευρωπαϊκή στήριξη θα καλύψουν τις καταγεγραμμένες ζημιές!

 «Θέλω οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν από την παραγωγική γη του Έβρου να αισθανθούν ότι είμαστε κοντά τους, είτε είναι αγρότες, είτε είναι κτηνοτρόφοι, είτε παράγουν λάδι, είτε είναι μελισσοκόμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Δεν θέλω να έχετε καμία ανησυχία για τα χρήματα. Ο κρατικός προϋπολογισμός αλλά και η ευρωπαϊκή στήριξη που θα πάρουμε θα καλύψουν και σε αυτήν την περίπτωση τις καταγεγραμμένες ζημιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο, μιλώντας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, υπογράμμισε πως η εντολή που έχει δώσει είναι «να αποζημιώσουμε σωστά και δίκαια, αλλά με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Θέλω να υποκλιθώ στον ηρωισμό όχι μόνο των πυροσβεστών και των εθελοντών αλλά και των ανθρώπων των δασικών συνεταιρισμών. Τους οφείλουμε πάρα πολλά. Και σας λέω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», διότι ξέρω πολύ καλά ότι εσείς που ζείτε από το δάσος και το πονάτε, ήσασταν οι πρώτοι οι οποίοι μπήκατε μέσα στο δάσος και καταφέραμε και σώσαμε ένα μεγάλο κομμάτι παραγωγικού δάσους, το οποίο ενδεχομένως να μην είχαμε καταφέρει να το κάνουμε εάν δεν είχαμε τη δική σας τη βοήθεια.

Παράλληλα υπογράμμισε απευθυνόμενος σε όσους μπορεί να αισθάνονται ότι τώρα που έγινε αυτή η μεγάλη συμφορά στη Θεσσαλία, όλη η προσοχή του κρατικού μηχανισμού θα είναι στραμμένη εκεί και θα ξεχαστεί ο Έβρος, ότι «σας εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτό δεν θα συμβεί».

«Θα βρισκόμαστε κοντά στα προβλήματα του Έβρου με συγκεκριμένες δράσεις και με χρηματοδότηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να επουλώσουμε τις άμεσες πληγές μας, αλλά να υλοποιήσουμε κι ένα πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο», πρόσθεσε.

Χρήστος Μέτιος : Οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο, αλλά και στη Ροδόπη και στην Καβάλα, δοκίμασαν τις αντοχές όλων μας – Το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει ο Πρωθυπουργός για τον Έβρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι αδιαμφισβήτητο

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ  δήλωσε μεταξύ άλλων :  

Ο Έβρος, και μαζί ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο, αλλά και στη Ροδόπη και στην Καβάλα, δοκίμασαν τις αντοχές όλων μας.

Δυστυχώς, όπως βλέπουμε και στην περίπτωση της Θεσσαλίας, η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η παρουσία σήμερα στον Έβρο του Πρωθυπουργού, η αυτοψία στη Δαδιά και, κυρίως, η σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, υπήρξε σημαντική για όλους μας.

Πρώτον, γιατί, όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός, είναι απόλυτη προτεραιότητα να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αποζημιώσεων ώστε τα νοικοκυριά, η πρωτογενής παραγωγή και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν να στηριχτούν και να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Και δεύτερον, γιατί είναι κρίσιμο ο Έβρος να στηριχτεί μακροπρόθεσμα.

Ο Έβρος που τα τελευταία χρόνια προσελκύει επενδύσεις και αποκτά έναν ολοένα και πιο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο, είναι ανάγκη να θωρακιστεί και περιβαλλοντικά.

Να είναι ένας τόπος ανάπτυξης, ευημερίας και ασφάλειας.

Το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει ο Πρωθυπουργός για τον Έβρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι αδιαμφισβήτητο.

Το ενδιαφέρον αυτό εγγυάται πως, όπως έκανε με τόσες απανωτές κρίσεις τα τελευταία χρόνια, θα αντιμετωπίσει και τη μεγάλη περιβαλλοντική κρίση που πέρασε ο Έβρος υλοποιώντας μια στρατηγική για τη συνολική ανάταση της περιοχής. Η Διοίκηση της Περιφέρειάς μας, κι εγώ προσωπικά, όπως κάνουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στις προσπάθειες της Πολιτείας, με συγκεκριμένες προτάσεις, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα

Related posts

Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης – Πασχαλινό Ωράριο καταστημάτων

xanthipost

Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων : Κατέκτησαν το 1ο  Πανελλήνιο Βραβείο στα πλαίσια του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας #SocialInnovationRelay 2024!

xanthipost

Ξάνθη : Τα Δημοτικά σχολεία ανοίγουν σήμερα  την αυλαία  της μεγάλης γιορτής της μουσικής!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ