xanthipost.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΦΕΕ : Υποχρέωση των επιχειρήσεων και των παρόχων και όχι των Λογιστών η διασύνδεση POS – Ταμειακών συστημάτων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άμεση επικοινωνία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιβολή προστίμων.

Στην επιστολή η ΠΟΦΕΕ αναφέρει

Με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΑΔΕ στις 20 Οκτωβρίου 2023, ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμο το Μητρώο POS για τις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

«…Από σήμερα και έως τις 31/10/2023, οι επιχειρήσεις, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE → Μητρώο & Επικοινωνία → Στοιχεία Επιχείρησης, μπορούν, όπου απαιτείται, να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν την εικόνα των ενεργών POS, που διέθεταν κατά την 30/9/2023, δηλώνοντας τα POS, που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία, τα οποία έχουν αποσταλεί από τους παρόχους….Ταυτόχρονα, στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα για τη Διασύνδεση POS – Ταμειακών Συστημάτων, από την οποία επιχειρήσεις και λοιποί εμπλεκόμενοι….».

Ο έλεγχος και η ενημέρωση του Μητρώου των POS είναι μία υποχρέωση που βαρύνει τις επιχειρήσεις και τους παρόχους. Συνεπώς θα πρέπει να έχουν άμεση επικοινωνία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιβολή προστίμων.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, ως οι ανωτεροβάθμιοι φορείς των επιχειρήσεων θα πρέπει να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Τέλος, για την ουσιαστική διευκόλυνση της διαδικασίας, προτείνουμε στην ΑΑΔΕ να προχωρήσει οπωσδήποτε σε ενημέρωση των επιχειρήσεων:

α) με αποστολή στα email τους,

β) με ενημέρωση στις e-κοινοποιήσεις τους,

γ) με αποστολή SMS στα κινητά των επιχειρηματιών ή/και των εκπροσώπων τους τα οποία έχουν δηλωθεί στα στοιχεία επικοινωνίας,

δ) με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί δεν έχουμε καμία ενημέρωση και εμπλοκή. Σε κάθε περίπτωση αφορά τις επιχειρήσεις και τους παρόχους μόνο.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Καμπάνης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστοφοράκης Δημήτριος

Related posts

Ληξιπρόθεσμα xρέη: «Βουνό» οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες – Πρωταθλητές τα νοσοκομεία με «φέσια» 1,3 δισ. ευρώ

xanthipost

Στο 1ο Συνέδριο Invest in Greece η Γεωργία Πετροπούλου Legal Director της JTΙ

xanthipost

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ