xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα 2023: Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ξάνθης!

Ενδεχομένως, κάποιοι να θεωρούν ότι είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο τα συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει, εδώ και μία εβδομάδα, περίπου, τις προετοιμασίες για τον στολισμό της πόλης, ενόψει των Χριστουγέννων

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Ηλίας Ασκαρίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης : Πιστεύω ότι όλοι οι θεσμοί πρέπει να εμπλουτίζονται με νέες ιδέες για να μη μένουν στάσιμοι και απαρχαιωμένοι. Αυτή την οδό ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια που ήμουνα Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, κι αν δεν μπόρεσα ή δεν πρόλαβα να υλοποιήσω κάποια πράγματα, ζητώ από τους συμπολίτες μου συγγνώμη, ελπίζοντας ότι αυτοί που θα αναλάβουν να κάνουν ακόμη περισσότερα

  Ενδεχομένως, κάποιοι να θεωρούν ότι είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο τα συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει, εδώ και μία εβδομάδα, περίπου, τις προετοιμασίες για τον στολισμό της πόλης, ενόψει των Χριστουγέννων.

  Ο φετινός στολισμός, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, κ. Ηλία Ασκαρίδη, θα επεκταθεί σε περισσότερους δρόμους της πόλης, εισάγοντας τους πολίτες στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου.

  Αναφορικά με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για φέτος, ο ίδιος επισημαίνει ότι η επίσημη έναρξη θα ξεκινήσει από τη Σταυρούπολη, όπου στις 9 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ενώ, στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα γίνει η φωταγώγηση του δέντρου της Ξάνθης στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία.

Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη παρέλαση με τον κ. Ασκαρίδη να σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ότι «πέρσι, η χριστουγεννιάτικη παρέλαση πραγματοποιήθηκε με ένα, μόλις, άρμα, φέτος τα άρματα θα είναι δύο, γιατί όπως είχα δεσμευτεί παλιότερα, κάθε χρόνο θα έχουμε και περισσότερα. Δεν ξέρω, βέβαια, τι θα κάνει η νέα διοίκηση. Ελπίζω μόνο να μην το ακυρώσει και να μετατρέψει τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση σε έναν ακόμη θεσμό της πόλης».

  Να σημειωθεί, επίσης, ότι 11 με 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το παιδικό φεστιβάλ της Ξάνθης. Ενώ, στις 31 Δεκεμβρίου, τοπικό μουσικό συγκρότημα θα συνοδεύσει την αλλαγή του χρόνου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με ζεστό κρασί για όλους τους παρευρισκόμενους.

  Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος και η «Ευχούπολη» Ξάνθης, όπως αναφέρει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας, ενδεικτικά, ότι «ξωτικά, Άγιος Βασίλης, θεατρικά, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές, body painting, και διάφορα events στο κλίμα των ημερών θα πλαισιώσουν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Δημοτικά σχολεία της Ξάνθης θα στολίσουν, επίσης, το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στην «Ευχούπολη». Ενώ, ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε άλλους οικισμούς του Δήμου, Κομνηνά, Σταυρούπολη και Κιμμέρια».

  Σχετικά με τις επικρίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της «Ευχούπολης», ο κ. Ασκαρίδης σημειώνει, «επειδή ακούστηκαν κάποιες κατηγορίες ότι η «Ευχούπολη» δεν μετατράπηκε σε κάτι αντίστοιχο με την Ονειρούπολη της Δράμας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Σκοπός μας δεν ήταν να αντιγράψουμε το θεσμό μιας άλλης πόλης, αλλά να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, που θα ικανοποιεί τόσο την Ξάνθη όσο και τις γύρω περιοχές. Άλλωστε, κι εμείς σαν πόλη έχουμε δικούς μας πολιτιστικούς θεσμούς που είναι χαρακτηριστικοί μόνο για τη δική μας περιοχή. Ενώ, πρόθεσή μας ήταν να προσφέρουμε δωρεάν διασκέδαση στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, χωρίς, δηλαδή, οικονομική επιβάρυνση, όπως γίνεται στην Ονειρούπολη της Δράμας. Οπωσδήποτε, επιθυμούμε αναβάθμιση του θεσμού με νέες δράσεις χωρίς, βέβαια, να επιβαρύνονται οικονομικά οι επισκέπτες μας».

  Σε ερώτηση, εάν θα στηρίξει τη νέα διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού με τις γνώσεις και την εμπειρία του, επισημαίνει πως, «είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό, γι’ αυτό άλλωστε και μας στήριξε ο κόσμος με την ψήφο του και τον ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε προσωπικά. Σκοπός μου είναι να στηρίζω αποφάσεις που είναι υπέρ της κοινωνίας και όχι να κάνω αντιπολίτευση. Θα πορευτώ, λοιπόν, έχοντας αυτό ως βασική αρχή μου».

  Και συμπληρώνει, «είμαι σίγουρος ότι οι νέοι άνθρωποι που θα κληθούν να αναλάβουν τη διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού είναι άξιοι και με όρεξη για προσφορά. Τους εύχομαι καλή επιτυχία για να μπορέσουν να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις πολιτιστικές δράσεις. Πιστεύω ότι όλοι οι θεσμοί πρέπει να εμπλουτίζονται με νέες ιδέες για να μη μένουν στάσιμοι και απαρχαιωμένοι. Αυτή την οδό ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια που ήμουνα Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, κι αν δεν μπόρεσα ή δεν πρόλαβα να υλοποιήσω κάποια πράγματα, ζητώ από τους συμπολίτες μου συγγνώμη, ελπίζοντας ότι αυτοί που θα αναλάβουν να κάνουν ακόμη περισσότερα».

Ντιάνα Τσερβονίδου

Related posts

Πνιγμός ηλικιωμένου στην παραλία του Αη Γιάννη

xanthipost

Οι απινιδωτές σώζουν ζωές /  42 απινιδωτές στον Νομό Ξάνθης –  Μάθε που βρίσκεται ο πλησιέστερος στην περιοχή σου!

xanthipost

Εράσμιο Ξάνθης : Παραδοσιακή Δημοτική βραδιά το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ