xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μύκη Ξάνθης: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου να κυματίζει η  παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο 

Ο Δήμος Μύκης Ξάνθης έλαβε την απόφαση με πρόσφατο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στις 3 Νοεμβρίου 2023   να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο και σύμφωνα με όσα αναφέρει, πρόθεσή του είναι να  τοποθετηθεί και να κυματίζει ανάμεσα στη σημαία  της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα εξάμηνο. 

Παράλληλα ζητά από τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Yussef Dorkhom,  μέσω του ψηφίσματος που εξέδωσε,   να τους αποστείλει  τη Σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους στις διαστάσεις 90 χ 150 cm.

Ειδικότερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Μύκης  ενέκριναν ψήφισμα όπου γίνεται αναφορά σε “…πολεμικές βαρβαρότητες του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και του Παλαιστινιακού Κράτους”.

Επίσης καλεί ” όλη τη Διεθνή Κοινότητα να λάβει μέτρα και να θέσει ένα μόνιμο τέλος στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, να αποκαταστήσει την αδικία που επιχειρείται για δεκαετίες κατά του Παλαιστινιακού Λαού, να αναγνωρίσει και να προστατέψει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και να εδραιώσει μόνιμα την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή…”

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης εκφράζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις συνεχείς και οργανωμένες πολεμικές βαρβαρότητες του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού και του Παλαιστινιακού Κράτους.

Το Ισραήλ με τις οργανωμένες και σχεδιασμένες αυτές βαρβαρότητες ( και μάλιστα υπό την ανοχή και έγκριση των Η.Π.Α και μέρους των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης) επιδιώκει την Γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού και τον Αφανισμό κάθε Παλαιστινιακού ίχνους από την Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ εδώ και 80 χρόνια υπό την ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας και με την δήθεν επίκληση του δικαιώματος της αυτοάμυνας,

Διεξάγει οργανωμένα, σχεδιασμένα και συστηματικά πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων.

Σκοτώνει αδιακρίτως μωρά,

Σκοτώνει άμαχους νέους,

Σκοτώνει γυναίκες και ανήμπορους….

Κατακτά κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου,

και ληστεύει τα Παλαιστινιακά εδάφη και δικαιώματα,με σκοπό την παράνομη εξάπλωση και εδραίωσή του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης καλεί όλη την Διεθνή Κοινότητα:

Να λάβει μέτρα και να θέσει ένα μόνιμο τέλος στις πολεμικές επιχειρήσεις και ορέξεις τον Ισραήλ, να αποκαταστήσει την αδικία που επιχειρείται για δεκαετίες κατά του Παλαιστινιακού Λαού, να αναγνωρίσει και να προστατέψει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και να εδραιώσει μόνιμα την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης, πέραν της απερίφραστης καταδίκης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, προς έκφραση της ελάχιστης συμπόνιας, υποστήριξης και συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, αποφασίζει περαιτέρω την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Σημαίας στο Δήμο Μύκης για έξι μήνες ανάμεσα στην ελληνική σημαία και στην σημαία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Προς τούτο να ζητήσουμε από τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Yussef Dorkhom να μας στείλει την Σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους στις διαστάσεις 90 χ 150 cm.

Σμίνθη

 
03/11/ 2023

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ – ΝΤΕΛΗ ΧΟΥΣΕΪΝ ΡΙΤΒΑΝ

Related posts

Συλλήψεις στην Ξάνθη για κακοποίηση ζώων – Παραβίαση της νομοθεσίας περί ευζωίας σκύλων

xanthipost

(video) – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιο γρήγορα και πιο τολμηρά» – Το μήνυμα του ανασχηματισμού και οι νέες κυβερνητικές προτεραιότητες

xanthipost

(video) – Βαλκανικός Γάμος και έθιμα της άνοιξης: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην παράδοση

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ