xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός παιδιού με αυτισμό στη διάρκεια εκδρομής

Μαθητής με αυτισμό από σχολείο του Ηρακλείου υπέστη άγριο ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής από μαθητή Γυμνασίου.

Σύμφωνα με το cretalive υπήρξε μία λεκτική παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν μαθητή με αυτισμό από ένα σχολείο και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του από τον μαθητή του άλλου σχολείου.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση και οι μαθητές χωρίστηκαν.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης, αναφέρει στο Cretalive πως λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη, το σχολείο έχει αποβάλει τον μαθητή ενώ χθες βρέθηκε στο Γυμνάσιο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για να μιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στόχος είναι τα σχολεία να επανέλθουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Σημειώνεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις δύο συνήθως λύσεις προβλέπονται, ή ο μαθητής αποχωρεί οικειοθελώς από το σχολείο ή επιβάλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Για το δεύτερο, όμως, προηγείται μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

cretalive.gr

Related posts

Έκρηξη στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους  Κορινθίας – Δύο εργαζόμενοι σοβαρά τραυματίες

Xanthipost

Θεσσαλονίκη: Μήνυση 53χρονης για εγκαύματα δεύτερου βαθμού στα γεννητικά όργανα μετά από γυναικολογική εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο

Xanthipost

Κατέγραφε την ιδιωτική ζωή της φοιτήτριας μέσα στο σπίτι που της είχε νοικιάσει – Ένοχος και στο Εφετείο ο 68χρονος ιδιοκτήτης που είχε εγκαταστήσει κάμερα στο διαμέρισμα

Xanthipost

Leave a Comment