xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Α.Σ.Σ.Υ : Υποβάθμιση των πτυχίων – Επιστολή προς τον Αρμόδιο Υφυπουργό Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη !

Τα πτυχία των ΑΣΣΥ δεν είναι ισότιμα με τα πτυχία των πρώην ΤΕΙ!

Παραθέτουμε την επιστολή του Αξιωματικού  ε.α. Γεωργίου Γαλανού προς  τον Αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη

Αξιότιμε κ.Υπουργέ καλημέρα σας

Ένα από τα θέματα που απασχολεί σφόδρα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και δη τους προερχόμενους από Α.Σ.Σ.Υ είναι η μέχρι και σήμερα υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Οι Α.Σ.Σ.Υ ως γνωστόν είναι οι σχολές των Μονίμων Υπαξιωματικών και των τριών κλάδων των Ε.Δ {Σ.Ξ – Π.Ν – Π.Α} στις οποίες η φοίτηση διαρκεί τρία έτη και η εισαγωγή σπουδαστών/τριων επιτυγχάνεται μέσα από το ενιαίο Εθνικό σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων με υψηλότατη βαθμολογία εισαγωγής ενίοτε μεγαλύτερη και αυτών των Α.Σ.Ε.Ι.

Συμβαίνει το εξής παράδοξο, ενώ τα πρώην Τ.Ε.Ι με την ισχύουσα νομοθεσία εντάχθηκαν στα Α.Ε.Ι οι Α.Σ.Σ.Υ χαρακτηρίζονται ως Ανώτερες Σχολές εντασσόμενες στο 5ο γνωσιακό επίπεδο. Την ίδια στιγμή κ. Υπουργέ που οι σχολές αστυφυλάκων με τριετή φοίτηση έχουν ενταχθεί ορθώς Ν/Θ στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στο 6ο γνωσιακό επίπεδο.

Αυτή η θεσμική αδικία όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί αναπόφευκτα αυτονόητα κοινωνικούς αυτοματισμούς μεταξύ νέων σπουδαστών που από διαφορετικούς ρόλους σπουδαστικούς προετοιμάζονται να υπηρετήσουν επιχειρησιακά το δημόσιο Εθνικό κοινωνικό συμφέρον της Πατρίδας μας είτε σε θέματα δημόσιας ασφάλειας είτε σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας εξίσου σπουδαία και τα δύο.

 Λάβετε υπόψη ότι τα Ι.Ε.Κ με δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης σήμερα ανήκουν στο 5ο επίπεδο σπουδών όπως και οι αποφοιτήσαντες από τα ΕΠΑΛ λαμβάνοντας πτυχίο ειδικότητας μαθητείας !!!

Ο νομοθέτης εδώ ολισθαίνει εκπαιδευτικά παιδαγωγικά καθόσον εξομοιώνει κατώτερο επίπεδο σπουδών με Στρατιωτικές Σχολές {Α.Σ.Σ.Υ} οι οποίες ανήκουν αμιγώς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αδικία όπως προανέφερα που ορθώς έχει αρθεί για τις σχολές αστυφυλάκων με τριετή έτη σπουδών επίσης.

Αυτό το διαχρονικό εκπαιδευτικό ατόπημα οφείλεται σαφώς και στον λανθασμένο χειρισμό που επικρατεί διαχρονικά από τα Γ.Ε των Ε.Δ που εντελώς άκυρα δεν ζητούν διά της υπηρεσιακής εισηγητικής τους παρέμβασης αρμοδίως ώστε οι Α.Σ.Σ.Υ να ενταχθούν στις Ανώτατες Σχολές – Α.Ε.Ι.

Γνωρίστε λοιπόν κ. Υπουργέ ότι νέοι Άνθρωποι με οράματα για γνώση και συνέχεια στην μόρφωση, οι οποίοι αποφάσισαν να σταδιοδρομήσουν με ζήλο στον χώρο των Ε.Δ επειδή είναι απόφοιτοι Ανώτερων Σχολών στερούνται του ποθητού ιερού δικαιώματος να έχουν πρόσβαση στην μορφωτική τους εξέλιξή ήτοι στην απόκτηση μεταπτυχιακού – διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Εν κατακλείδι και επειδή γνωρίζω ότι το θέμα δεν το έχετε πληροφορηθεί ενδελεχώς {από μέσα} και με ευθύνη κυρίως των υπηρεσιακών παραγόντων των αρμοδίων επιτελείων των τριών κλάδων των Ε.Δ που ασχολούνται με θέματα εκπαιδεύσεως προσωπικού και δη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρακαλώ όπως ζητήσετε από τους υφισταμένους σας ενδελεχή ενημέρωση εισήγηση – πρόταση σχεδίου νόμου ώστε με τον πολιτικό σας αξιακό θεσμικό ρόλο – χρόνο σας μια εκπαιδευτική παθογένεια ΑΔΙΚΙΑ που πλήττει την σταδιοδρομία χιλιάδων στελεχών στον χώρο της Εθνικής Άμυνας να λάβει τέλος.

Παραμένω στην διάθεσή σας κ. Υπουργέ με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς απέναντι στα χιλιάδες παιδιά που επέλεξαν στο μηχανογραφικό τους να φοιτήσουν στις Α.Σ.Σ.Υ,τους χρωστάμε πολλά για την προσφορά τους για τις αγωνίες τους όπως σε όλη την σπουδάζουσα νεολαία μας, ας μην συνεχίζουμε να τα απογοητεύουμε για ένα καθόλα νόμιμα δικαίωμά τους που η πολιτεία, τους το στερεί ΑΔΙΚΩΣ και αναίτια για ένα θέμα που αν μη τι άλλο προσβάλλει τον κοινό νου και τον αξιακό κώδικα σπουδών!


Με εκτίμηση

Γαλανός Γεώργιος
Αξκος ε.α””

Related posts

Πανελλαδικές 2024 – Συμβουλές για την επιλογή σχολών στο Μηχανογραφικό

xanthipost

Προφυλακιστέος ο Απόστολος Λύτρας – Οδηγείται στον Κορυδαλλό

xanthipost

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ