Η ιδέα για τον “καημό” γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 κατά τη περίοδο πυρκαγιών που κατέστρεψαν σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα γης σε Έβρο και Θράκη. Καλεί να στρέψουμε το βλέμμα στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η ζωή συνεχίζεται μετά το πέρας της φωτιάς παρά τα ανείπωτα ευρήματα στις καμένες εκτάσεις.
Καημός (καίω) κάψιμο, έντονη στενοχώρια, μαράζι, παράπονο, έντονος πόθος!
Η χορογραφία είναι από τη Καρτσίδου Βασιλεία Μαρία και η σκηνοθεσία/ Βίντεο είναι από τον φωτογράφο Στεπάν Γιακουπιάν.
Η κ. Καρτσίδου εξηγώντας το όλο εγχείρημα, αναφέρει: όποια κι αν είναι η χρονική περίοδος, η αιτία, οι συνθήκες, ο αποχωρισμός μοιάζει ίδιος. Σκληρός, απότομος και συχνά μη αναστρέψιμος, μας βρίσκει απροετοίμαστους, αφήνει έντονο αίσθημα ανεκπλήρωτου και μας αναγκάζει σε αποδοχή.
Η ιδέα για τον “καημό” γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 κατά τη περίοδο πυρκαγιών που κατέστρεψαν σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα γης σε Έβρο και Θράκη. Καλεί να στρέψουμε το βλέμμα στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η ζωή συνεχίζεται μετά το πέρας της φωτιάς παρά τα ανείπωτα ευρήματα στις καμμένες εκτάσεις. “Σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι” “Κοίτα με” Καημός, καμός σε επίπεδο προσωπικό ή συλλογικό, κοινός σε κάθε εποχή, ερμηνεύεται μέσω του παντρέματος παραδοσιακού, σύγχρονου και μοντέρνου χορού υπό τη μουσική των @thraxpunks
Θερμές ευχαριστίες :
- Στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και συγκεκριμένα την κ. Πέπη Στάντσιου για την παραχώρηση της αίθουσας, τον Κύρο Αθανασιάδη και τη Δήμητρα Μπουναρτζη για τη βοήθεια τους.
- Στον Στεπάν Γιακουπιάν για την υπέροχη συνεργασία
- Στην κ. Μαρία Λάμπρου για την εμπιστοσύνη της, την Αρετή Μίχου για τη πολύτιμη βοήθεια της.
- Στους γονείς των μαθητριών για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.
- Τέλος, σε όλες τις μαθήτριες που πήραν μέρος για την όρεξη, την υπομονή και το χρόνο τους. Τα κορίτσια που συμμετέχουν είναι μαθήτριες της σχολής χορού “Μαρία Λάμπρου” του τμήματος Commercial