xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Αγιασμός των  υδάτων και στο λιμάνι των Αβδήρων!

Τα Θεοφάνεια έχουν την τιμητική τους στον Δήμο Αβδήρων, γιατί στην περιοχή βρίσκονται  τα δυο μεγάλα Λιμάνια της ΠΕ Ξάνθης (Άβδηρα και Π. Λάγος) και πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις με κάθε επισημότητα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και στο λιμάνι των Αβδήρων.Στην τελετή παραβρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες του τόπου,  ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης και πλήθος κόσμου.

Αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή και οι πιο τολμηροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Στην προβλήτα, πέντε νέοι πήραν θέσεις και έκαναν τον Σταυρό τους λίγο πριν βουτήξουν στα νερά του λιμανιού και τελικά ο Παναγιώτης  Βαμβακίδης  έπιασε πρώτος τον Σταυρό και δέχθηκε την ευλογία του Εφημέριου των Αβδήρων  πατέρα Νικολάου  και έναν χρυσό Σταυρό που του πέρασε στο στήθος του.

Ο Παναγιώτης Βαμβακίδης, συγκινημένος, με το χαμόγελο στα χείλη,  πριν ακόμη παραδώσει στον πατέρα Νικόλαο τον Σταυρό, δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης:

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που είχα την ευλογία φέτος να πιάσω τον Σταυρό, να τον προσκυνήσω και να τον κρατήσω στα χέρια μου. Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να έχω αυτή την ευλογία και εύχομαι πρώτα στην οικογένειά μου και στους αγαπημένους μου, αλλά και  σε όλους, καλή υγεία και πίστη με ότι ο κάθε ένας καταπιάνεται και δημιουργεί. Χρόνια Πολλά»

Φωτογραφίες – Βίντεο Χρύαα Ραξιώνη

Related posts

Ξάνθη : Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στο 2ο χλμ Ξάνθης Λάγους

xanthipost

Συναγερμός από πυρκαγιά σε αποθήκη στην Κυψέλη Ξάνθης – Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

xanthipost

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Έρχονται καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ