xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι ενώσανε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/1/2024) τις φωνές τους απαιτώντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Καμιά εμπλοκή στη σφαγή» στη συγκέντρωση συμμετείχαν, οι σύλλογοι φοιτητών Πολυτεχνικής και Οικοτρόφων φοιτητών, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και η ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση

Η συγκέντρωση που ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται απροκάλυπτα από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Η κατάπτυστη πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ για τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού στα ανοιχτά της Γάζας, όπου θα εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι για να ζουν στο εξής φυλακισμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι από το Ισραήλ, πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής από το κράτος – δολοφόνο και τους συμμάχους τους.

Το επόμενο διάστημα ενισχύουμε τον αγώνα για να απεμπλακεί η χώρα μας από τη σφαγή: Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές, να μη φύγει καμιά φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα για τα κέρδη των εφοπλιστών.

Η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη «λεία» του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον «πόλεμο» ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ενδεικτικά την ίδια ώρα, η κυβέρνηση :

  • Διατηρεί τους μισθούς πείνας, κοροϊδεύει με το «ξεπάγωμα» των 3ετιών. Στηρίζει με τις δυνάμεις καταστολής, το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.
  • Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.
  • Υποχρηματοδοτεί τα Δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει και άλλο τις δομές Δημόσιας Υγείας, ουσιαστικά αφήνοντας τους εργαζόμενους στη μοίρα τους. Προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που καμία δυνατότητα πρόσβασης δε θα έχουν λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τα δημόσια.

Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στη πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Related posts

Όταν μια δύσκολη στιγμή  … αναδεικνύει  την  ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη!  

xanthipost

(video) – Πολύσιτος Ξάνθης : Όταν ο οδηγός του τρένου σταματά την αμαξοστοιχία για να ελέγξει τη διάβαση – Συμβαίνουν και αυτά !

xanthipost

Συνάντηση Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης με τον Δήμαρχο Τοπείρου

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ