xanthipost.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομολογία αποτυχίας ή αποτυχία ομολογίας;

Γράφει ο  Σπύρος  Σαπουνάς , Ιατρός Ενδοκρινολόγος & Β’ Αντιπρόεδρος  του ΕΟΦ – ” .. Ας ομολογήσουμε επιτέλους ότι απέτυχαν όλα τα πολιτικώς προηγούμενα και πάμε μπροστά..”

       Όσοι εργάζονται στην Ελλάδα ή την επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια μπορούν να αναγνωρίσουν τις διαφορές από το 2019 και μετά. Αν δει κανείς οικονομικούς δείκτες όπως εξαγωγές, ανεργία, τουριστική κίνηση, κρατικά έσοδα και άλλα πολλά, συμπεραίνει ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας είναι σαφώς βελτιωμένη. Άλλωστε μία απλή βόλτα στα αστικά κέντρα της χώρας θυμίζει εποχές ευημερίας.

    Ούτε ο πιο παθιασμένος ανθέλληνας δεν μπορεί να παραγνωρίσει τη διεθνή αναγνώριση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ισχυροποίηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο, όπως και τις πολύ δυνατές συμμαχίες με παραδοσιακές δυνάμεις της Δύσης.

        Παράλληλα στο εσωτερικό της παράταξης της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον απόλυτο έλεγχο και αυτό απεδείχθη ξεκάθαρα με την μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αποτελεί τεράστιο άλμα για την κυβερνώσα παράταξη. Ο χειρισμός του Προέδρου της ΝΔ, με την αποχή των διαφωνούντων βουλευτών παγίδευσε την όποια φωνή αντιπολίτευσης και ουσιαστικά δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με το τεράστιο ποσοστό αποχής, παρά στη ΝΔ.

        Από την άλλη, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να βρουν τον τρόπο αντιμετώπισης της κυριαρχίας της ΝΔ, ανεπιτυχώς έως τώρα. Παρατηρούμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης, να αντιδρούν στις όποιες προσπάθειες ανανέωσης του νέου προέδρου και δημιουργείται ένα νέο κλίμα διάσπασης στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η παρούσα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όμως προέρχεται από διάσπαση και σχηματίστηκε μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και την αποχώρηση 11 βουλευτών, με επικεφαλής την Έφη Αχτσιόγλου. Θυμίζω σε αυτό το σημείο πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε αρραγής και χωρίς απώλειες σε εποχές κλειστών τραπεζών και capital controls, συνδεδεμένη με την ακροδεξιά παράταξη ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τις παρατεταμένες συγκρούσεις και τις ασταμάτητες αντεγκλήσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία περίοδο που θεωρητικά έπρεπε να απολαμβάνουν ασυλία λόγω του νέου, γυμνασμένου και σύγχρονου νέου προέδρου τους και να κάνουν αντιπολίτευση για τα θέματα της καθημερινότητας. Μήπως φταίει κάτι άλλο λοιπόν?

       Στο ίδιο πλαίσιο το ΠΑΣΟΚ αντί να ευνοείται από την φυλλόρροια του ΣΥΡΙΖΑ και την παρακμάζουσα κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί, φαίνεται να αποσταθεροποείται όλο και περισσότερο, γεγονός που αποδείχτηκε την περασμένη εβδομάδα με την τεράστια αποχή βουλευτών στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Επίσης η δημοφιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραμένει σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα, παρά την όποια κυβερνητική φθορά μετά από σχεδόν 5 έτη διακυβέρνησης της ΝΔ.

       Ίσως όλη αυτή η εικόνα του πολιτικού σκηνικού έχει διαμορφωθεί από το σαθρό περιεχόμενο του πολιτικού λόγου.  Ίσως να αποτελεί ομολογία αποτυχίας της συνταγής των περασμένων ετών. Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσθηκε, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Μολαταύτα η νέα ηγεσία επιμένει στο ίδιο μοτίβο του λαϊκισμού και της πόλωσης ενώ οι καιροί απαιτούν σύμπνοια δυνάμεων.

    Ο κόσμος δείχνει να απορρίπτει επαναλαμβανόμενα τον διχαστικό πολιτικό λόγο της σήψης και της στασιμότητας και αναζητά λύσεις και πρόοδο. Όσο βλέπουν οι πολίτες τις δουλειές τους να πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα αποδοκιμάζουν τις κραυγές απελπισίας και τους εκφοβισμούς του Πολάκη.

    Η εικόνα πολιτικών αρχηγών πάνω σε τρακτέρ ανήκει οριστικά στο παρελθόν και

    ίσως ζούμε σε μία ύστερη μεταπολίτευση, που ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω βαρίδια και νοοτροπίες.

     Ας ομολογήσουμε επιτέλους ότι απέτυχαν όλα τα πολιτικώς προηγούμενα και πάμε μπροστά.

Related posts

Ξάνθη: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 25-04-2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευση!

xanthipost

(video) – Ξάνθη: Ολυμπιακό ιδεώδες …και συμπεριφορές που δεν το τιμούν – Συνοδός της Φλόγας από την Ολυμπιακή Επιτροπή έσπρωξε και έριξε στο έδαφος δημοσιογράφο!

xanthipost

Ξάνθη : Η λασποβροχή άφησε πίσω της … πορτοκαλί μπαλκόνια και αυτοκίνητα καλυμμένα με σκόνη!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ