Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στην πόλη της Ξάνθης στο πλαίσιο της απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την Τραγωδία στα Τέμπη.
Με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, φοιτητών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση διατρανώνοντας πως «το έγκλημα των Τεμπών, δεν θα συγκαλυφθεί».
Στην συγκέντρωση τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ξάνθης, της ΕΛΜΕ Ξάνθης, των Δικαστικών Υπαλλήλων, του Διδασκαλικού Συλλόγου, του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου αντήχησαν τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, Οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» κ.α.
Από την μεγαλειώδη συγκέντρωση, απουσίαζε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το οποίο με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης και ακολουθώντας τη στάση της ΓΣΕΕ, αποφάσισε τη μη συμμετοχή στην απεργία, την ίδια στιγμή που η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν τεράστια.
Εκ μέρους της ΕΙΥΕ, μίλησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου , κ. Ν. Παπαδόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά από τις εγκληματικές διαχρονικά πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας, διατρανώνουμε πως “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.
Και πρόσθεσε: “…Έναν χρόνο μετά όπου εκατομμύρια κόσμου διαδήλωσε σε όλη τη χώρα, χιλιάδες στην Ξάνθη, απαιτούμε το αυτονόητο. Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, δικαιοσύνη για τις οικογένειες των νεκρών, δικαιοσύνη για εμάς για τους νεκρούς της τάξης μας. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ .Το σύνθημα αυτό, όπως και τα κέρδη τους, οι νεκροί μας, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το έγκλημα των Τεμπών, αποτυπώνουν μια σειρά πτυχές της ζωής μας. Οι αγώνες που αναπτύσσονται σε αρκετούς κλάδους και χώρους δουλειάς αυτήν την περίοδο έχουν ως βάση το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς με ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο την αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία, αυτών δηλαδή που έχουν βγει στην παραγωγή με τους χειρότερους όρους δουλειάς…”