xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(video) – Για 3η χρονιά η ΟΕΒΕ τίμησε τις Γυναίκες της Ξάνθης – Οι πρωταγωνίστριες της βραδιάς παρέλαβαν συγκινημένες τα βραβεία τους!

Η  ΟΕΒΕ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ μαζί με τον Δήμο Ξάνθης τίμησε τις γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην κοινωνία μας,  η κάθε μία από το δικό της μετερίζι!

Βράβευση γυναικών που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στην κοινωνία μαςΓιατί οι ρόλοι μιας γυναίκας είναι πολύπλευροι και αξιοθαύμαστοι!

Η αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Ξάνθης γέμισε από άξιες  κυρίες κάθε ηλικίας που τιμούν τον ρόλο τους στην οικογένεια, στην κοινωνία, στον εθελοντισμό,  στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου.

Συναισθήματα ικανοποίησης και συγκίνησης πλημμύρισαν  τον χώρο

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Μαρία Τσιακίρογλου , έλαβε τον λόγο και απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για το νόημα της ημέρας, αναφερόμενη  στον σημαντικό ρόλο των γυναικών σε κάθε κοινωνία. « …Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε 7 κυρίες και μία ομάδα κυριών…»,  τόνισε μεταξύ άλλων και  άδραξε της ευκαιρίας για να αναφερθεί  στο ζήτημα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική κάτι που αναδεικνύει μια σειρά από προβλήματα που δεν περιορίζονται μόνο στο πολιτικό συγκείμενο, αλλά απλώνονται σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και εν τέλει καταλήγουν να δημιουργούν βαθύ αξιακό και δημοκρατικό έλλειμμα. Πάντως δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σημείωσε πως στην πόλη μας ευτυχώς έχουμε αρκετές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης και αυτό, όπως υποστήριξε δείχνει κάτι για την τοπική μας κοινωνία.  

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις

Γυναίκες που τίμησαν το επάγγελμά τους, ανάγοντάς το σε λειτούργημα. Γυναίκες που τίμησαν την έννοια της αλληλεγγύης. Γυναίκες που είναι ακόμη ενεργές γύρω μας και τιμούν καθημερινά τον συνάνθρωπο μέσω της  προσφοράς τους. Γυναίκες που παραμέρισαν τα δικά τους προβλήματα και κατάφεραν να δώσουν μαθήματα ζωής σε όλους μας.

Οι κυρίες που τιμήθηκαν :

Άννα Μπαρτζοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου των Συνταξιούχων Πολιτικών – Δημοσίων Υπαλλήλων που τιμήθηκε για τη συνδικαλιστική της δράση  : «…Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς οφείλει να προσφέρει στον τόπο του , ό, τι μπορεί, από όποιο μετερίζι , χωρίς να προσδοκά ανταλλάγματα και διακρίσεις…»

Νίκη Πανούση , Πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρουπολιτών Αθηνών : «…Αγαπώ πολύ το χωριό μου και τους ανθρώπους και φροντίζω και στην Αθήνα να προσφέρω με τις όλες μου τις δυνάμεις ώστε να γίνει γνωστή η περιοχή μας…».

Σαμπριγιέ Κασιμ Ντελήογλου Φετβατζιζαντέ – Βραβεύτηκε για την προσφορά της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι  : « …Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη και ευτυχισμένη και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου – Η Ξάνθη της καρδιάς μας αποδεικνύει τη φιλία των δυο λαών που έζησαν για αιώνες ειρηνικά και αρμονικά..»

Ευανθία Ξανθοπουλίδου, μουσικός – Βραβεύτηκε για την προσφορά της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι : «…Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους μαθητές μου .. με τα παιδιά που πορευόμαστε μαζί εδώ και 15 χρόνια, που μεγαλώσαμε μαζί και το μεγαλύτερο βραβείο μου το έδωσαν αυτά τα παιδιά.. είναι το βραβείο της αγάπης και της εμπιστοσύνης τους..»

Ο Σύλλογος «Γυναίκες της Αγάπης»  βραβεύτηκε για τη φιλανθρωπική του δράση και κάλεσε τον κόσμο της Ξάνθης να είναι συνοδοιπόρος στο έργο του για να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

Κατερίνα Κυριαζίδου, βραβεύτηκε για την εθελοντική της δράση : «… Αυτό το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε μένα αλλά θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσουμε στον καθένα και στην καθεμία που διαθέτει έστω και ένα λεπτό από τον προσωπικό της χρόνο, την καρδιά της και την ψυχή της για να προσφέρει στον συνάνθρωπο..»

Ανθή Κουρτίδου, Καλλιτέχνης- Εικαστικός – Ραδιοφωνική παραγωγός- Βραβεύτηκε για την πολιτιστική της δράση : «…Όταν ξεκίνησε αυτή η διαδρομή με τη βελόνα και την κλωστή δεν περίμενα να είναι τόσο όμορφη και συνάμα δύσκολη αφού όλο αυτό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης . Αλλά από τις δυσκολίες πάντα γεννιέται και κάτι όμορφο αρκεί να έχουμε αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και αγάπη προς τον διπλανό μας…»

Φυλακτάκη Χρυσούλα,  Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης που βραβεύτηκε για την εθελοντική της δράση : «… Είμαι ένας άνθρωπος με αναπηρία όρασης… τυφλός δεν είναι αυτός που δεν βλέπει αλλά τυφλός είναι αυτός που βλέπει και αδιαφορεί..»

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως πριν τη βράβευση της κάθε τιμώμενης γυναίκας της Ξάνθης,  η ΟΕΒΕ Ξάνθης είχε προετοιμάσει με μεράκι και μεγάλη φροντίδα ειδικά βίντεο αφιερώματα που ενημέρωναν για το βιογραφικό και την πορεία της κάθε κυρίας.  

Related posts

Ξάνθη: Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 25-04-2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευση!

xanthipost

(video) – Ξάνθη: Ολυμπιακό ιδεώδες …και συμπεριφορές που δεν το τιμούν – Συνοδός της Φλόγας από την Ολυμπιακή Επιτροπή έσπρωξε και έριξε στο έδαφος δημοσιογράφο!

xanthipost

Άλσος Ευμοίρου : Πρωτομαγιά όπως παλιά …. στον Τεκέ !!!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ