Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού που εορτάζεται σήμερα 6 Μαρτίου – Με τη συμμετοχή των μαθητών της Α’ τάξης και υπό την καθοδήγηση και εμψύχωση της ψυχολόγου του σχολείου κ. Αχμετσήκ Πελήν
Μίλα τώρα – Μη φοβάσαι – Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου – Δεν είσαι μόνος /η
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ πραγματοποίησαν δράση με ένα δέντρο που στα κλαδιά του τα παιδιά άφησαν τα μηνύματά τους κατά της σχολικής βίας
Θερμές ευχαριστίες στον μαθητή – καλλιτέχνη της Γ τάξης του τομέα Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Οσμάν Χασάνογλου Μεχμέτ για την επιμέλεια του έργου.
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.