xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

Κ. Μητσοτάκης: Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη – Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

Καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσαν την Τρίτη (26/3/2024) από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για τα Τέμπη.

Ο Χάρης Κατσιβαρδάς, ανεξάρτητος βουλευτής καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, πέρα από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Ναι» στην πρόταση δυσπιστίας ψήφισαν 141 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 300 βουλευτές.

Κ. Μητσοτάκης: Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη – Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που ουδείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε τέτοια πράγματα;»

Ταυτόχρονα επιτέθηκε με σφοδρότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν να εμφανίσουν την κυβέρνηση δίχως ενσυναίσθηση. «Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των αρχών. Γιατί κάποιος να θέλει να αλλάξει το δεδομένο; Έφυγα και είδα ό,τι πιο φρικιαστικό είχα δει. Και το μέλημα μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους; Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε τέτοια πράγματα. Αυτή ήταν η έννοια μου;» Ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος με απόφαση της δικαιοσύνης γιατί έγιναν 7 παραβιάσεις γιατί ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο στη λάθος γραμμή. Υπάρχει έστω κ ένα άνθρωπος αν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, θα είχε γίνει το ατύχημα. Γιατί λοιπόν αμφισβητείτε κάτι που η ίδια η δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί; Η Ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

Τι είπε για το δημοσίευμα

Σε ό,τι αφορά το περιβόητο δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε: «Ενώ για τα Τέμπη συμπληρωματικό κατηγορητήριο δεν έχετε καταθέσει, προτείνετε να αμφισβητηθεί η δεδηλωμένη με όχημα ένα παραπλανητικό τίτλο μιας εφημερίδας. Πρωί πρωί βγαίνει ένα δημοσίευμα που διαψεύδεται αμέσως. Φαίνεται ότι έχει αναιρεθεί από τις πρώτες ημέρες. Από τις 2 Μαρτίου το ξέραμε, δεν λέει τίποτα καινούργιο και ενώ δεν υπάρχει περιεχόμενο υιοθετείται από εσάς και θέτετε θέμα δυσπιστίας. Κάποιος καχύποπτος θα έλεγε ότι γνωρίζατε το δημοσίευμα πριν τυπωθεί η εφημερίδα. Βλέπατε μπροστά», πρόσθεσε.

«Δεν κυβερνώ με παράκεντρα»

Και μίλησε για ταύτιση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Κάθε επιχειρηματικό συμφέρον έχει δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι θέλει. Υποστηρίζω τις διακριτές ευθύνες. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό είναι το κόστος των διαφορετικών ρόλων. Δεν είναι καινούργιο. Έχουμε ζήσει εποχές διαπλεκόμενων, σχέσεις νταβατζήδων. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε. Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά. Ο ίδιος όμως, όχι μέσω πληρεξούσιων. Αν επιθυμούν να εμφανιστούν, να κριθούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», ανέφερε. 

Σ. Φάμελλος: Αποκρύπτετε τεχνηέντως όλα τα στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών, κ. Μητσοτάκη

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ανέβηκε πριν τον πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής. «Γνωρίζατε κ. Μητσοτάκη τι έκαναν οι υπουργοί σας ή δεν γνωρίζατε; Είστε συνένοχος ή επικίνδυνος για πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη;». Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στις παραιτήσεις των δύο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγο νωρίτερα. «Η κοινωνία πέτυχε σήμερα τις παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Κύριε Πρωθυπουργέ δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς, δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε αυτή τη συντριπτική πλειοψηφία εμείς ανταποκριθήκαμε με αυτή την κοινή υποβολή (της πρότασης δυσπιστίας) και να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας κ. Μητσοτάκη για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα, γιατί σήμερα ακούσαμε και από επίσημα χείλη απειλές. Όχι δεν απολογούμαστε σε κανένα, εμείς λογαριασμό δίνουμε στην κοινωνία, σ’ αυτήν απολογούμαστε, από αυτή παίρνουμε εντολές».

«Αποκρύπτετε τεχνηέντως όλα τα στοιχεία, κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Φάμελλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών.

«Θέλω να σας κάνω μία πρόταση κύριε Μητσοτάκη. Να θέσετε τον κύριο Φλωρίδη ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει ότι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα μπάζα».

«Φταίει η αντιπολίτευση για τα σκάνδαλα που έρχονται στη δημοσιότητα;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση ενώ τόνισε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, ήρθατε υποχρεωτικά στη Βουλή να εκτεθείτε, είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε».

«Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνουμε τον αμετανόητο κυνισμό και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης. Υπήρξε έγκλημα στα Τέμπη το παραδέχτηκε εξεταστική επιτροπή (…) το παραδέχεται η ελληνική δικαιοσύνη, δεν υπέχει αμφισβήτηση» υπογράμμισε. Αυτό που έχει εξοργίσει την ελληνική κοινωνία είναι η επιχείρηση συγκάλυψης, σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

«Ποιος σας ενημέρωσε κ. Μητσοτάκη τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας; Όλη η κοινωνία θέλει να πιστεύει τον πρωθυπουργός της. (…) Με βάση το παραποιημένο ντοκουμέντο παραπλανήθηκε εξεταστική επιτροπή. Χρησιμοποιήθηκε πάρα πολλές φορές μετά την πρώτη φορά ακριβώς για να πραγματοποιηθεί συγκάλυψη» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος.

Δριμεία κριτική του κ. Φάμελλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις υποκλοπές. «Ξέρατε πολύ καλά τι γινόταν. Έχετε ευθύνη. Θεωρείτε το κράτος δικό σας λάφυρο», είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Ανδρουλάκης: Στο Μαξίμου κ. Μητσοτάκη είστε ένας απλός ενοικιαστής, ο λαός θα σας βγάλει γρηγορότερα από όσο νομίζατε

Λίγο πριν στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να σπάσουμε την σιωπή που πήγε να επιβληθεί από τη Νέα Δημοκρατία και φιλικά της ΜΜΕ, προσπαθήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη».

«Ποιος πήρε τις συνομιλίες, ποιος της χάλκευσε και ποιος τις έδωσε σε συγκεκριμένο μέσο μαζικής ενημέρωσης»,  αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στο Μαξίμου κ. Μητσοτάκη είστε ένας απλός ενοικιαστής – ο λαός θα σας βγάλει γρηγορότερα από όσο νομίζατε και σχεδιάζατε», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και  ισχυρίστηκε πως οι βουλευτές της ΝΔ απέδειξαν ότι έχουν μηδενική ενσυναίσθηση, χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή στην χθεσινή του ομιλία.

Ο λαός μας διψά για αλήθεια και δικαιοσύνη, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο έγκλημα των Τεμπών, είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Ξάνθη – Θανατηφόρο τροχαίο  στον Ζυγό – Την τελευταία του πνοή άφησε 25χρονος  μοτοσικλετιστής  – Τραυματίστηκε σοβαρά  και ένας 35χρονος

xanthipost

Ξάνθη : Τέσσερις «κυνηγοί» χαλκού στα χέρια της Αστυνομίας !

xanthipost

 Επίσκεψη Λαμπαδηδρόμων στον Δήμαρχο Ξάνθης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ