xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Αριστερά στηρίζει τους γεωτεχνικούς Δ.Υ – Κατάθεση Αναφοράς από τον Βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Σε κινητοποίηση με τη μορφή απεργίας-αποχής προχωρά ο κλάδος των Γεωτεχνικών από τις 15 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2024, ως αποτέλεσμα της έλλειψης διάθεσης συνεργασίας και της απουσίας εποικοδομητικού διαλόγου εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς βασικές διεκδικήσεις των Γεωτεχνικών βρίσκονται στις καλένδες εδώ και 5 χρόνια.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των Γεωτεχνικών, τονίζει ότι η κυβέρνηση θα είναι η μόνη υπεύθυνη για όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην αγορά εν’όψει του Πάσχα και την καλεί να αρχίσει άμεσα έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους Γεωτεχνικούς Δ.Υ στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων τους.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Γεωτεχνικοί στον αγρο-διατροφικό τομέα, κατέθεσε σήμερα, μέσω του Βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αναφορά για το σχετικό θέμα και ζητά απαντήσεις επί των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Η Κοινοβουλευτική Αναφορά

“Προς τους Υπουργούς: Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και Υποδομών & Μεταφορών. 

Ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, καταθέτει ως αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς, το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Ελλάδος (ΠΟΓΕΔΥ), με το οποίο ενημερώνει ότι προχωρά σε ΑΠΕΡΓΙΑ–ΑΠΟΧΗ από συγκεκριμένα καθήκοντα με ημερομηνία έναρξης την 15-4-2024 και έως 30-6-2024 λόγω της ΜΗ συνεργασίας και της απουσίας εποικοδομητικού διαλόγου της παρούσας Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών, με τους Γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους.

Ενδεικτικά, όπως αναλυτικότερα αποτυπώνεται στη συνημμένη Ανακοίνωση, η Ομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων «έκδοση απόφασης για την εφαρμογή της ειλημμένης απόφασης καταβολής του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους δικαιούχους Γεωτεχνικούς», «άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών των Γεωτεχνικών υπηρεσιών της χώρας με προσλήψεις», και καταγγέλλει την «άρνηση προσέλευσης σε διάλογο για την υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους Γεωτεχνικούς», «κοροϊδία με τον πόρο 6%οο όπου το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αρνείται κατ’ ουσίαν να χορηγήσει τον πόρο» και την  «άρνηση αύξησης του αριθμού εκτός έδρας μετακινήσεων».

Επειδή πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση και έλεγχος τροφίμων δεν γίνεται χωρίς γεωτεχνικούς και επειδή η πολιτική της απαξίωσης των γεωτεχνικών πρέπει να σταματήσει παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά των αιτημάτων της ΠΟΓΕΔΥ, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Ο καταθέτων Βουλευτής, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΓΕΔΥ

“ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Συνάδελφοι. Η Ομοσπονδία με πρόσφατη απόφασή της προχωρά, σε συνεργασία με ΌΛΑ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από συγκεκριμένα καθήκοντα με ημερομηνία έναρξης την 15-4-2024 και έως 30-6-2024. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήταν ένα προϊόν βεβιασμένης σκέψης, αλλά αποτελεί αποτέλεσμα της αυταπόδεικτης πλέον διάθεσης ΜΗ συνεργασίας και της απουσίας εποικοδομητικού διαλόγου της παρούσας Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών, με τους Γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους, κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό σε όλη την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.

Σε μια δημοκρατία οι Θεσμοί, όπως οι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων, πρέπει να αποτελούν συνομιλητές και όχι προϊόν αποκλεισμού και ο εμπαιγμός και η κοροϊδία θα πρέπει να έχουν πολιτικό φραγμό. Μόνο τα καθεστώτα αποφασίζουν και διατάσσουν χωρίς διάλογο. Επιπλέον είναι απαράδεκτο κάποιοι έχοντας πολιτική θέση να διατάσσουν τους Γεωτεχνικούς υπαλλήλους να δουλεύουν Σαββατοκύριακα και εκτός ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών χωρίς να πληρώνονται, να λειτουργούν πέρα από τα πλαίσια των καθηκόντων τους, χωρίς να καλύπτονται μόνο και μόνο για να ανακοινώνουν ελέγχους στην πλάτη των εργαζομένων Γεωτεχνικών για τους οποίους εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν κάνει ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. 

Βασικές αλλά και αυταπόδεικτες διεκδικήσεις των Γεωτεχνικών βρίσκονται στις καλένδες εδώ και πέντε χρόνια, όπως:

– Η έκδοση απόφασης για την εφαρμογή της ειλημμένης απόφασης καταβολής του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους δικαιούχους Γεωτεχνικούς όπου οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραπέμπουν στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και αντίστροφα.
– Η αλλαγή του τρόπου απασχόλησης και αμοιβής των Γεωτεχνικών για εργασία πέραν του ωραρίου, τα περιβόητα «πρόσθετα τέλη» όπου και πάλι οι Γεωτεχνικοί εντέλλονται αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούν να προσαρμόσουν το νομικό πλαίσιο ώστε οι συνάδελφοι να μην γίνονται επαίτες των δεδουλευμένων τους, να χάνουν δεδουλευμένα όπως οι Γεωπόνοι του Νομού Άρτας και στην αμοιβή της δουλειάς τους να μπαίνει αυθαίρετα συνεταίρος το κράτος.
– Η άρνηση εφαρμογής των προβλέψεων του κανονισμού ΕΕ 625/2017 για κάλυψη των επισήμων ελέγχων από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις, χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού.
-Η άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών των Γεωτεχνικών υπηρεσιών της χώρας με προσλήψεις και με στελέχωση του αντίστοιχου λοιπού προσωπικού.
– Η άρνηση προσέλευσης σε διάλογο για την υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους Γεωτεχνικούς, την ίδια μάλιστα στιγμή που βρίσκονται σε ισχύ άλλες παρόμοιες, δείχνοντας έτσι την απαξίωση στους Γεωτεχνικούς αλλά και την ευνοιοκρατία προς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με τις οποίες υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες βρίσκονται απέναντι.
– Η κοροϊδία με τον πόρο 6%οο όπου το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αρνείται κατ’ ουσίαν να χορηγήσει τον πόρο όχι μόνο στο σύνολο των Γεωτεχνικών (όπως κάθετα κάνει στους Μηχανικούς και Υπομηχανικούς ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) αλλά ακόμη και σε αυτούς που εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση έργων.
– Η άρνηση αύξησης του αριθμού εκτός έδρας μετακινήσεων αλλά και μείωσης της χιλιομετρικής απόστασης για την λήψη του την ίδια στιγμή που απαιτείται από τους Γεωτεχνικούς να χρησιμοποιούν Ι.Χ.Ε., να ασκούν έργα οδηγού και να κατευθύνονται σε αγροτικούς δρόμους.
– Η επιλεκτική χορήγηση Ελεγκτικού επιδόματος σε συγκεκριμένη Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ. μνημείο απαξίωσης των Ελεγκτών Γεωτεχνικών και ισοπέδωσης του ρόλου τους, την ίδια στιγμή που εκδίδονται Δελτία Τύπου του Υπουργείου αυτού με διθυράμβους για τον αριθμό ελέγχων που πραγματοποιούν οι συνάδελφοι, οι δάφνες προφανώς είναι για τους πολιτικούς και όχι για αυτούς που βγάζουν την δουλειά στο πεδίο.
– Η άμεση αναμόρφωση σύνθεσης και πλαισίου λειτουργίας ΕΠΕΑ.
– Η κατάργηση των Τριμελών Επιτροπών του άρθρου 35 του Ν. 5075/2023 γιατί δεν συμβάλουν στην προστασία των Δασών από τις φωτιές.

 Για όλα τα παραπάνω οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων είναι ενήμερες, αποδεικνύεται όμως ότι έχουν άλλες προτεραιότητες στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι Γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι. Ως Ομοσπονδία εξαντλήσαμε όλα τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες για να ακουστούν και να υλοποιηθούν αιτήματά μας. Δυστυχώς η μόνη συγκεκριμένη απάντηση που πήραμε ήταν η προσπάθεια συνδικαλιστικών διώξεων προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε ότι η προσπάθεια φτάνει ΩΣ ΕΔΩ.

Η λύση που απομένει είναι η πραγματοποίηση ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ώστε να διαφανεί η σοβαρότητα του ρόλου μας στον Πρωτογενή Τομέα, στην Αγροτική Οικονομία, στην Δημόσια Υγεία, στην προστασία του Περιβάλλοντος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΈΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟ Ή ΑΝ ΘΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η κινητοποίηση που ξεκινά στις 15/4 χρειάζεται την συμμετοχή ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στις επόμενες δύο εβδομάδες σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την κατοχύρωση της συμμετοχής σε αυτήν και θα σας ενημερώνει σχετικά”.

Related posts

Συνάντηση της Πολυξένης Μπρίκα με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα

xanthipost

Χ. Ζεϊμπέκ: «Αγκάθι στα σχέδια της κυβέρνησης για φτωχοποίηση της κοινωνίας η Νέα Αριστερά – Κανονικότητα για τη ΝΔ τα κουφάρια στις ΒΙ.ΠΕ. της Θράκης»

xanthipost

(video) – Γ. Αυτιάς : Είμαι εδώ για να ακούσω ! Άκουσα πολύ κόσμο με τα θέματά του , τα πολλά και σημαντικά!  

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ