xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης – Σε χρόνο ρεκόρ  πέρασαν τα 24 θέματα της ημερήσιας διάταξης!

Διαφωνίες Μελισσόπουλου για το δημοτικό ραδιόφωνο στα θέματα «Ψήφιση έκθεσης πεπραγμένων» και στην «1η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2024

Χωρίς ιδιαίτερες  παρεμβάσεις και με την απουσία θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης,  συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης .

Στη χθεσινή συνεδρίαση παρά τις διαφωνίες όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα,  εκτός από το 22ο που αφορούσε την Ψήφιση έκθεσης πεπραγμένων και το 23ο στην «1η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2024» του δημοτικού ραδιοφώνου. Ο  επικεφαλής της δημοτική παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» ανέφερε ότι προϋπολογισμός που περιλαμβάνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα είναι αρκετά μεγάλος και δεν υπάρχουν τα προσδοκώμενα έσοδα.

Ομόφωνα  ψηφίστηκαν  και τα θέματα:

  • Ορισμός νέων εκπροσώπων του Δήμου Ξάνθης (τακτικού και αναπληρωτή) προς αντικατάσταση των ορισμένων, για τη συμμετοχή στις Επιτροπές Διαχείρισης (Ε.Δ.Π.) α) του τρέχοντος τοπικού προγράμματος CLLD LEADER και β) του νέου τοπικού προγράμματος LEADER 2023- 2027, που έχει συστήσει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης με τον αναπληρωτή του, για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος
  • Αντικατάσταση αναπληρωτή εκπροσώπου στο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης και συνεπής τροποποίηση της με αριθμό 4/2024 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Τέλος στα πλαίσια του 11ου θέματος  (Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2024)  ο επικεφαλής της δημοτική παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Σάββας Μελισσόπουλος υπέβαλε ερωτήσεις στον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό ζητώντας διευκρινήσεις επί της  αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και πληρέστερη ανάλυση των οικονομικών στοιχείων ώστε να ενημερωθούν  τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοί όσο και οι πολίτες για τα ακριβή ποσά που αφορούν σε κάθε κωδικό έργου.

Αφού έλαβε τη δέσμευση του  Δήμαρχου Ξάνθης πως τα οικονομικά στοιχεία θα είναι πιο αναλυτικά στις αναμορφώσεις που θα ακολουθήσουν, το 11ο θέμα ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα.

Related posts

(video) – Δημήτρης Τσιόδρας: Στις 9 Ιουνίου πρέπει  να στείλουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκπροσώπους οι οποίοι θα φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και θα κρατούν την ελληνική σημαία ψηλά!

xanthipost

(video)– Ξάνθη : «Το Δάκρυ της Μνήμης»  – Συγκλονιστικές ερμηνείες και ρίγη συγκίνησης  στην εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων  

xanthipost

Άβδηρα Ξάνθης : Εκδήλωση ενόψει ευρωεκλογών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ