Μηνύματα μαθητών : «Δεν θέλουμε να κλείσει το όμορφο σχολείο μας!”, “Θέλουμε να είμαστε παρέα με τους συμμαθητές μας!”
Οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου εκφράζουν με κάθε τρόπο τη διαμαρτυρία τους καθώς και την έντονη ανησυχία τους για το φημολογούμενο κλείσιμο και τη διάλυση του 89ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Νικολάου Μάνου στην Ανάληψη.
Όπως δηλώνουν το σχολείο δεν παρουσιάζει κανένα θέμα στατικότητας, βύθισης, παραμόρφωσης και εν γένει επικινδυνότητας του σκελετού ή άλλου δομικού στοιχείου του σχολείου, σύμφωνα και με πρόσφατη, του Νοεμβρίου του 2023, έκθεση τεχνικού ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης!
Οι γονείς και κηδεμόνες ζητούν να διατηρηθεί η λειτουργία του υπάρχοντος σχολείου, να ολοκληρωθούν οι όποιες προτεινόμενες επισκευές αυτού, και να επιτραπεί στα παιδιά τους να ολοκληρωθεί ομαλά η φοίτηση τους στο 89ο Δημοτικό Σχολείο, όπως προβλεπόταν όταν έκαναν την εγγραφή τους σε αυτό!
Όπως δηλώνουν είναι απαράδεκτο ο Δήμος Θεσσαλονίκης να κλείνει σχολεία και ειδικά χωρίς κανένα πλάνο για χτίσιμο νέων σχολείων!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!
Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του γονέας που τα παιδιά του φοιτούν στο 89ο Δημοτικού Σχολείου : “…Το κοινωνικό πείραμα για τις αντοχές και τις ανοχές των πολιτών της Θεσσαλονίκης καλά κρατεί..”
Και προσθέτει : “… Εν μια νυκτί ενημερωθήκαμε λοιπόν από τον Δήμος Θεσσαλονίκης ότι το σχολείο των παιδιών, το 89ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, κρίνεται ακατάλληλο και θα πρέπει να κλείσει. Λέω “κρίνεται” και όχι κρίθηκε ακατάλληλο, γιατί η ενημέρωση αυτή τη στιγμή που έχει ο κύριος Στέλιος Αγγελούδης από τους μηχανικούς του είναι προφορική. Το περίεργο (έως ύποπτο) είναι ότι η συγκεκριμένη μελέτη βασίζεται σε οπτικό έλεγχο και έρχεται σε αντίθεση με διεξοδική μελέτη (με ξηλώματα, έλεγχο σκελετού για οξειδώσεις κλπ) η οποία έγινε μόλις πριν 4 μήνες και έκρινε ότι το κτήριο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση με λίγες μόνο οξειδώσεις. Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι εις εκ των μηχανικών που υπογράφει τη νέα μελέτη φέρεται να είναι ο ίδιος. Φυσικά και δε θέλουμε να μπουν τα παιδιά μας σε σχολείο που έχει θέματα στατικότητας. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση, να δεχτούμε αμάσητα ότι ξαφνικά μέσα σε 4 μήνες και χωρίς να το πλήξει κάποιο σημαντικό γεωφυσικό φαινόμενο όπως πλημμύρα ή σεισμός, το σχολείο μας απέκτησε πρόβλημα στατικότητας το οποίο μάλιστα είναι ορατό με οπτικό έλεγχο. Αν όντως κριθεί ακατάλληλο, τότε οι μηχανικοί που έκριναν τον Νοέμβρη το σχολείο θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη που επέτρεψαν στα παιδιά μας να μπαίνουν μέσα.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε αμάσητα ότι προέκυψε το πρόβλημα τώρα, που ο Δήμος Θεσσαλονίκης ψάχνει εναγωνίως θέσεις πάρκινγκ για να ελαφρύνει το βάρος που προσθέτει στην πόλη η κατασκευή του #flyover και ενώ το συγκεκριμένο οικόπεδο αποτελεί φιλέτο για τέτοια χρήση.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε αμάσητα τις δηλώσεις περί “ντροπής για την εικόνα της Θεσσαλονίκης με τα λυόμενα σχολεία”, όταν η αντιπρόταση του ιδίου είναι η τοποθέτηση Kibo! Στο κάτω κάτω αν το θέμα είναι μόνο η στατικότητα, η τοποθέτηση των Kibo μπορεί να γίνει στον αύλειο χώρο του σχολείου. Προέχουν, πιστεύω, αρκετά άλλα θέματα για τα οποία μπορεί να ντρέπεται ο Δήμαρχος και τα οποία φρόντισε να του αφήσει κληρονομιά η προηγούμενη ηγεσία.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε αμάσητα ότι στη χώρα που ενώ κατά την εγγραφή του παιδιού στο Δημοτικό σχολείο σου ζητάνε ένα κάρο χαρτιά για να αποδείξεις εγγύτητα, ξαφνικά μας λένε ότι τα παιδιά μας θα πάνε σχολείο 2 και 3 χιλιόμετρα μακριά (και μάλιστα ως μονάδες και όχι ως 89ο συνολικά) καταστρέφοντας το σχολείο ως πυρήνα κοινωνικοποίησης της περιοχής.
Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι δράσεις από μέρους μας..”
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 89.