xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16η Πολιτιστική Εβδομάδα από τη “ΓΕΦΥΡΑ” με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων /17 έως 26 Μαΐου 2024

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης “Η ΓΕΦΥΡΑ”, από τις 17 έως τις 26 Μαΐου, στα πλαίσια της 16ης Πολιτιστικής Εβδομάδας, παρουσιάζει το Πρόγραμμα των δράσεων όλων των ομάδων του – Φέτος ο Π.Σ.Φ.Ξ. “Η ΓΕΦΥΡΑ” συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση του.

Όπως δηλώνει με ανάρτηση του ο Σύλλογος «…Μετρήσαμε φωτογραφίες, ραδιοφωνικές εκπομπές και τεύχη περιοδικών. Μετρήσαμε πάρτι, κινηματογραφικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ζωγραφιές, χειροτεχνίες, αμέτρητες ώρες που παίξαμε επιτραπέζια, ping pong, και μπάσκετ. Όλα αυτά και πολλά άλλα τα ζήσαμε εμείς, ο κάθε φοιτητής που “πέρασε” από την Γέφυρα από το 1994 έως το 2024. Είμαστε έτοιμοι να τα μοιραστούμε μαζί σας..»

Μερικές από τις εκδηλώσεις – δράσεις που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια της 16ης Πολιτιστικής Εβδομάδας

Η Ραδιοφωνική Ομάδα στα πλαίσια της 16ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Π.Σ.Φ.Ξ. “Η ΓΕΦΥΡΑ”, ετοιμάζεται να σας ταξιδέψει στον κόσμο της ραδιοφωνίας με μια σειρά δράσεων. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ενισχύοντας τη συνέχεια και την ανάπτυξη του ραδιοφώνου.

Στις 19/05 και ώρες 13:00-19:00 στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου της Γέφυρας (έναντι λέσχης εστιών),θα γίνει αφιέρωμα στο παρελθόν. Θα πραγματοποιηθεί μια σειρά συνεντεύξεων με παλιά μέλη της Γέφυρας, τα οποία θα θυμηθούν μαζί μας προσωπικές εμπειρίες και μνήμες από την ίδρυση του Συλλόγου μέχρι σήμερα.

Στις 21/05 και ώρες 11:00-18:00 στην είσοδο των ΠΡΟΚΑΤ, στρέφουμε την προσοχή μας στο παρόν. Η Ραδιοφωνική Ομάδα παίρνει τα μικρόφωνα, βγαίνει στον αέρα και ετοιμάζεται για έναν σούπερ ραδιομαραθώνιο.

Τέλος, στις 22/05 και ώρες 9:00-12:00 η ομάδα θα επισκεφτεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η έμπνευση και η ενημέρωση της νέας γενιάς γύρω από το Ραδιόφωνο και την ιστορία του.

Η Ομάδα Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού (Improv) στα πλαίσια της 16ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Π.Σ.Φ.Ξ. “Η ΓΕΦΥΡΑ” , σας καλεί σε Ανοιχτά Μαθήματα Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις 17/05 και ώρα 13:00 στο Θεματικό Πάρκο Λιμνίο, στις 20/05 και ώρα 13:00 στο Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου και στις 25/05 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στα παιχνίδια αυτοσχεδιασμού που θα παίξουμε μαζί σας, σε διάφορες άκρες της πόλης. Βρείτε μας στα σημεία συνάντησης για απίστευτο γέλιο, για να παίξουμε χωρίς σενάριο και αυτοσχεδιαστε, ξεπερνώντας τα όρια της φαντασίας σας.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

“Η ΓΕΦΥΡΑ”, σας καλεί να συμμετάσχετε σε ένα Κυνήγι Θησαυρού με θέμα την Αίγυπτο. Το κυνήγι θα πραγματοποιηθεί στις 18/05 και ώρες 11:00 με 15:00, στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων.

«Ένας αρχαίος πολιτισμός, μια χαμένη πόλη και ένας Φαραώ με ισχύ τόση που ο κόσμος τον σεβόταν και τον φοβόταν. Όσοι επίδοξοι και θαρραλέοι αρχαιολόγοι τολμούν να ερευνήσουν αυτό το μυστήριο θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τους περίτεχνους γρίφους, να χειριστούν διπλωματικά αλλά και ταχεία τις συζητήσεις τους με τους εμπόρους, τους βιβλιοθηκάριους και τους σοφούς του τόπου αλλά επίσης να τιμήσουν τα ήθη και τα έθιμα του, γιατί οι θεοί βρίσκονται πιο κοντά τους από όσο νομίζουν. Βιαστείτε λοιπόν καλοί μου αρχαιολόγοι, η κλεψύδρα έχει αρχίσει να γεμίζει και η άμμος της ερήμου θα σκεπάσει το μυστήριο για πάντα».

Πάρε την παρέα σου -ή και όχι-, βάλε αντιηλιακό και καπελάκι και έλα να ανακαλύψεις τα μυστήρια της Αιγύπτου!

Για δηλώσεις συμμετοχής: linktr.ee/gefyra.csu.16 – @stratigikiskaifantasias_gefyra #p16 #30_xronia_Gefyra

Για περισσότερες πληροφορίες: https://linktr.ee/gefyra.csu.16

Related posts

Διπλή παρουσία της JTI στο συνέδριο της Νομικής Βιβλιοθήκης

xanthipost

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης : Παρουσίαση των δράσεων της σχολικής μονάδας στα πλαίσια των γιορτών Νεολαίας

xanthipost

«Προβλήματα και Προκλήσεις στην Αγορά του Δήμου Ξάνθης»- Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ