xanthipost.gr
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – «Η μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» – Συγκινητικά αληθινή…. σκληρά πραγματική!

Το αριστουργηματικό έργο από τον πατέρα του επικού θεάτρου Μπέρτολτ Μπρεχτ , ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης από τη θεατρική ομάδα “Ανατολικά του Νέστου” – Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί πραγματικά έδωσαν  στο θεατρόφιλο κοινό τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει  δύο ώρες επί σκηνής το μήνυμα της ηθικής έκπτωσης και της απληστίας που τροφοδοτούν κάθε πόλεμο.

Μια υπέροχη παράσταση  στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Αμφιθέατρο έδωσε το βράδυ του Σαββάτου η ταλαντούχα θεατρική  ομάδα “Ανατολικά του Νέστου ”, παρουσιάζοντας το διάσημο θεατρικό έργο  “Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της” σε σκηνοθεσία της Αγγελίνας Λεοντή. Ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που έχει αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια θεατρική δραματουργία,  μια κραυγή αγωνίας  για τον Πόλεμο. Στόχος του η αφύπνιση της συνείδησης του σκεπτόμενου θεατή.

Μια υπέροχη παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες και πολλαπλά και κυρίως επίκαιρα  μηνύματα  – Συγκλόνισε με την ερμηνεία της η Πολυξένη Καρακατσάνη  στον ρόλο της Άννας Φίρλιγκ- της Μάνας ΚουράγιοΗ μουγκή κόρη και η κραυγή της “..ΜΑΝΑ ..” λίγο πριν την εκτελέσουν, ίσως ήταν και η πιο δυνατή στιγμή της παράστασης

Όπως ήταν αναμενόμενο το έργο έδωσε τροφή για σκέψη και παράλληλα την ευκαιρία στο κοινό και να ανοίξει τη συζήτηση πάνω σε πολλά κοινωνικά ζητήματα. Παράλληλα οι ερμηνείες των ηθοποιών καθήλωσαν τους θεατές από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα σκηνικά και οι ενδυματολογικές επιλογές κατάφεραν να αποτυπώσουν  τις συνθήκες διαβίωσης σε μία μαύρη εποχή και συνδυάζονταν αρμονικά με την απίστευτη  φυσικότητα στις ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίοι  καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θεατρικό έτος 2024 από το Θέατρο «Ανατολικά του Νέστου»  θα είναι αφιερωμένο στη μη δεδομένη πια και για την εποχή μας ειρήνη. Η καθιερωμένη καλοκαιρινή παράσταση των σπουδαστών του θεατρικού εργαστηρίου θα είναι μια επίσης κλασική αντιπολεμική παράσταση. Ανεβάζουν μέσα στον Ιούλιο τη ’Λυσιστράτη’ του Αριστοφάνη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της υπέροχης αυτής παράστασης:

Σκηνοθεσία: Αγγελίνα Λεοντή

Επιμέλεια Κίνησης: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου

Μουσική Επιμέλεια: Αναστάσης Αγακίδης

Ήχος/φωτισμός: Σπύρος Ρόιδος

Δημιουργικό: Δημήτρης Δεδεμάδης

Μελέτη & σχεδιασμός αραμπά: Κώστας Καλαϊτζίδη

Μακιγιαζ: Οράλ Καλεντζή

Ηθοποιοί :

Δώρα Αντωνιάδου, Γιώργος Αποστολίδης, Αργυρώ Γιαπουτζή, Δημήτρης Δεδεμάδης, Πολυξένη Καρακατσάνη, Μάρθα Κουτίνη, Παναγιώτης Μπαρδάκης, Εμμανουέλα Μπαρτζοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Ταβουλτσίδης, Νίκος Τουρατζίδης, Σοφία Χατζηστεφάνου.

Μέγας Χορηγός

ΔΟΜΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.

Κάτοχος Δικαιωμάτων Έργου

© 2024 Suhrkamp Verlag AG

Related posts

“Και δεν έμεινε κανένας” – Θεατρική παράσταση του συλλόγου φοιτητών “η Γέφυρα”

xanthipost

Ξάνθη – Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια από την Περιφέρεια ΑΜΘ

xanthipost

Πολλά παράπονα για τις τιμές στις οργανωμένες παραλίες της Ξάνθης – Το κόστος για μία  τετραμελή  οικογένεια είναι απαγορευτικό !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ