Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ξάνθης στο ρεπορτάζ του xanthipost.gr με τίτλο «Ακαθάριστα οικόπεδα και πρανή δρόμων στην πόλη της Ξάνθης – Τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης για τους ιδιοκτήτες» που δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές το πρωί της Δευτέρας
Αποψίλωση και καθαρισμός οικοπέδων του Δήμου και κοινόχρηστων χώρων
Στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων αντιπυρικής προστασίας, οι εργαζόμενοι του αρμόδιου τμήματος πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας 03 και σήμερα Τρίτη 04 Ιουνίου εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης σε οικόπεδα που ανήκουν στον Δήμο ενώ παράλληλα προχώρησαν και στον καθαρισμό ξηρών χόρτων, κλαδιών και σκουπιδιών στα πρανή δρόμων και φρόντισαν για την απομάκρυνσή τους.
Οι εργαζόμενοι των συνεργείων του Δήμου με μηχανήματα ,άλλαξαν εντελώς την εικόνα της περιοχής πίσω από την παλιά αστυνομία
Αξίζει να τονιστεί πως ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα προβεί και σε ελέγχους για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης των οικοπέδων από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και παράλληλα θα επιβάλει σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.