xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου : Κάνουν έξωση σε φοιτητές για να κάνουν τα δωμάτια τους τουριστικά καταλύματα!

«Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου» – Τα πανεπιστήμια πουλάνε από λάδι μέχρι …μπλουζάκια με το λογότυπο τους.. τώρα.. και τουριστικά καταλύματα

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει την απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου να κάνει έξωση σε φοιτητές/τριες για να κάνει τα δωμάτιά τους τουριστικά καταλύματα.

«Γιατί είναι παραπλανητικό αν όχι προκλητικό ένα πανεπιστήμιο που «κλείνει τις πόρτες του» στους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του, να αυτοπλασάρεται μέσα από μια καμπάνια –όπως το ίδιο βαφτίζει την επιχειρηματική του δράση- με σύνθημα «Ανοίγουμε τις πόρτες μας το καλοκαίρι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Προτείνουμε στη διοίκηση του πανεπιστημίου Αιγαίου να μετονομάσει την «καμπάνια» της και να την πει «ανοίγουμε τις τσέπες σας το καλοκαίρι» Γιατί είναι παραπλανητικό αν όχι προκλητικό ένα πανεπιστήμιο που «κλείνει τις πόρτες του» στους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του, να αυτοπλασάρεται μέσα από μια καμπάνια –όπως το ίδιο βαφτίζει την επιχειρηματική του δράση- με σύνθημα «Ανοίγουμε τις πόρτες μας το καλοκαίρι».

Η συγκεκριμένη «καμπάνια» περιλαμβάνει το ξεσπίτωμα των οικότροφων φοιτητών και φοιτητριών που διαμένουν στις συγκεκριμένες φοιτητικές εστίες για να τις μετατρέψει σε τουριστικά καταλύματα με τιμή περί τα 30 ευρώ/μέρα. Μάλιστα, η «καμπάνια-κατάντια» δίνει τη δυνατότητα να «κλείσεις δωμάτιο» μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα τύπου «booking» με επιλογές δωματίων και υπηρεσιών! Αυτό εννοούν κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στην πολιτική της ΕΕ, όταν μιλάνε για «αυτόνομα» πανεπιστήμια. Αναζήτηση εσόδων με κάθε τρόπο. Με επιβολή διδάκτρων, κόψιμο δωρεάν παροχών, φοιτητικής μέριμνας, και κάθε είδους επιχειρηματική δράση. Και εδώ οι διοικήσεις σε ρόλο μάνατζερ δίνουν ρεσιτάλ φαντασίας. Τα πανεπιστήμια πουλάνε από λάδι μέχρι …μπλουζάκια με το λογότυπο τους.. τώρα.. και τουριστικά καταλύματα!

Η κίνηση αυτή είναι προκλητική αφού:

– Έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση για την επιβολή χαρατσιού 100€ στους εστιακούς για την κάλυψη τυχόν «ζημιών» στα δωμάτια τους!

– Πρόκειται για το ίδιο Πανεπιστήμιο που πετάει εκτός του σπιτιού τους (δηλαδή των εστιών) εκατοντάδες φοιτητές ζητώντας τους μάλιστα και χρήματα για να φυλάξουν τα πράγματά τους!

– Το χρονικό διάστημα που μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση είναι από 1 Ιουλίου έως και 25 Αυγούστου, δηλαδή την περίοδο λίγο πριν την εξεταστική του Σεπτέμβρη που οι φοιτητές θα έπρεπε να επιστρέφουν και να προετοιμαστούν για να δώσουν εξετάσεις.

Εκεί που πραγματικά το απογειώνουν είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιούν ότι δήθεν απευθύνεται σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς… Όμως ούτε οι μεν ούτε οι δε, είναι πελατεία για ιδρύματα – «τουριστικά πρακτορεία» που θα νοικιάζουν τις υποδομές τους με χρηματικά αντίτιμο!

Όχι στην εμπορευματοποίηση των φοιτητικών εστιών. Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για  απολύτως δωρεάν, αναβαθμισμένες φοιτητικές εστίες, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες όλων των φοιτητών και των φοιτητριών που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί πίσω η προκλητική τουριστική καμπάνια με τα δωμάτια των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  • Να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο χαράτσι των 100€ που σχεδιάζεται.
  • Κανένας εστιακός φοιτητής να μην πεταχτεί από το δωμάτιο του το καλοκαίρι. Το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση αφορά όλη την περίοδο του χρόνου που ο φοιτητές διατηρούν την ιδιότητά τους, προετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους, ενώ κάποιοι εργάζονται στα νησιά για να τα βγάλουν πέρα.
  • Να επισκευαστούν τα δωμάτια που έχουν σοβαρά προβλήματα και δεν εμφανίζονται στην… καμπάνια του Πανεπιστημίου
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η παροχή περισσότερων δωρεάν εστιών και δωματίων για τους πρωτοετείς που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στα νησιά του Αιγαίου και οι τιμές ενοικίων καθώς και η συνολική κατάσταση με την ακρίβεια είναι απαγορευτική για τις οικογένειές τους.

alfavita.gr

Related posts

(video) – Βέροια : Mπαμπάδες χορεύουν  μπαλέτο με τις κόρες τους – Περήφανοι και χαμογελαστοί συνόδευσαν χορευτικά τα παιδιά τους και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν

xanthipost

Λήμνος  – Τραγική κατάληξη: Νεκρός ο αγνοούμενος 56χρονος ψαράς

xanthipost

Πανελλαδικές 2024: Δείτε τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική, Πληροφορική

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ