xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(video) – Ελεονώρα Μελέτη: Η Ευρωβουλή, η στήριξη από τον σύζυγό της και η πιο δύσκολη ερώτηση της κόρης της

Τι θα έλεγε στον Πρωθυπουργό αν έπιναν σήμερα ένα καφέ μαζί; Τι αγαπά περισσότερο στον σύζυγό της Θοδωρή Μαροσούλη;

Η Ελεονώρα Μελέτη δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει αποδείξει σε όλους μας εδώ και χρόνια ότι είναι δυναμική, μάχιμη, ειλικρινής, δεν μασάει τα λόγια της, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ ευαίσθητη με έντονη ενσυναίσθηση και αγάπη και αυτό την κάνει ξεχωριστή!

Σήμερα η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει στο okmag και ως υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ αλλά και ως γυναίκα που αγαπά τις γυναίκες, ως μητέρα και ως σύζυγος. Μας επισημάνει 3 λόγους που αξίζει να την ψηφίσουμε την Κυριακή, τί της ζητάει ο κόσμος που συναντά στη σύντομη αλλά δυνατή προεκλογική της εκστρατεία, αλλά και ποια ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση που της έχει κάνει ποτέ η κόρη της Αλεξάνδρα. Τι θα έλεγε στον Πρωθυπουργό αν έπιναν σήμερα ένα καφέ μαζί; Τι αγαπά περισσότερο στον σύζυγό της Θοδωρή Μαροσούλη; Τί απαντά στην τοξικότητα και στις επιθέσεις;

Πώς νιώθεις που είσαι από την άλλη πλευρά; Που ενώ όλη σου τη ζωή παίρνεις συνεντεύξεις τον τελευταίο καιρό δίνεις;

Το διάστημα των τελευταίων 40 ημερών πρέπει να έχω δώσει περισσότερες συνεντεύξεις απ’ ότι έχω δώσει τα τελευταία 15 χρόνια! Καταλαβαίνω την ανάγκη και τη σκοπιμότητα. Ήταν συνειδητή επιλογή όλα αυτά τα χρόνια να μην εμφανίζομαι τακτικά, αλλά τώρα οι συνεντεύξεις ήταν ένα εργαλείο, ειδικά για εμενα που δεν έχω πολλούς άλλους μηχανισμούς όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί προκειμένου να τρέξουν την υποψηφιότητα τους.

Είσαι μορφωμένη όμορφη δυναμική, πετυχημένη. Είσαι όμως και ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος με ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο δίπλα σου . Είναι τελικά αυτό μειονέκτημα πιστεύεις ή πλεονέκτημα;

Είναι για μένα απαραίτητο χαρακτηριστικό όχι μόνο για τους πολιτικούς αλλά για όλους τους ανθρώπους. Mε λίγη περισσότερη ενσυναίσθηση ο κόσμος θα ήταν πιο ειρηνικός, πιο συμπεριληπτικός με περισσότερη αγάπη και λιγότερη τοξικότητα. Πολλές φορές η ενσυναίσθηση με έχει φέρει σε επώδυνη θέση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν είχα πάει για γύρισμα στο ίδρυμα «μητέρα» όπου φιλοξενούνται τα εγκαταλελειμένα από τους γονείς τους παιδιά, είχα σπαράξει μέσα μου. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε γύρισμα από τα δικά μου κλάμματα και αναφυλητά. Φύγαμε και επιστρέψαμε άλλη μέρα για το γύρισμα. Από την άλλη, αυτή η ενσυναίσθηση είναι που με έχει οδηγήσει να θέλω να ασχολουμαι περισσότερο με κοινωνικές δράσεις, με τον εθελοντισμό για τους ανθρώπους και τα ζώα. Είναι αυτή που με βοηθάει να κάνω συνεντεύξεις που αγαπάει ο κόσμος, και να ξεκλειδώνω τους ανθρώπους, είναι αυτή που με οδήγησε να γίνω φοιτήτρια ψυχολογίας στα 43 χρόνια μου. Η ενσυναίσθηση δεν είναι πάντα έμφυτη αλλά πιστεύω πως όλοι μας μπορούμε να την καλλιεργήσουμε ως έναν βαθμό.

Τις τελευταίες μέρες βλέπεις πολύ κόσμο. Τι είναι αυτό που σου λένε και νιώθεις ότι μπορείς να συνεισφέρεις μέσα από την Ευρωβουλή;

Υπάρχει ανησυχία για τα κοινωνικά ζητήματα. Το βλέπουμε και το βιώνουμε όλοι στη καθημερινότητα μας. Βία, κάθε μορφής, σε κάθε έκφανση, κοινωνικές ανισότητες, γυναίκες και δικαιώματα. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κοινωνική ατζέντα. Δεν την έχουν όλοι ψηλά στις προτεραιότητες τους. Η παράταξη της νέας δημοκρατίας όχι μόνο την έχει ψηλά, αλλά όταν με κάλεσαν στο ευροψηδέλτιο μου έγινε ξεκάθαρο, ότι με αυτήν θα ήθελαν να καταπιαστώ αν θελήσει ο κόσμος να με βάλει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τα κοινωνικά ζητήματα ξέρετε, έχουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι αλληλένδετα, με το ένα να γεννάει και να συντηρεί το άλλο, ενώ όλα μαζί αποτελούν γενετήσιο πυρήνα ή συντηρητικό άλλων σοβαρών ζητημάτων που συχνά βρίσκουμε ψηλά στις πολιτικές ατζέντες, όπως η οικονομία ή η ανάγκη για πιο έντονη αμυντική πολιτική. Το δημογραφικό για παράδειγμα, νούμερο ένα κοινωνικό ζήτημα, είναι συνδεδεμένο με την οικονομία και η βία με την ανάγκη για άμυνα. Στη βάση όλων των σοβαρών προβλημάτων βρίσκουμε πάντα κοινωνικούς θύλακες.

Αν έπινες σήμερα έναν καφέ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τι θα του έλεγες;

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν νομίζω να φτάνει μόνο ένας καφές για να μάθω όσα θα ήθελα για εκείνον. Έχει πλούσιο πεδίο συζήτησης. Προσωπικό, οικογενειακό, πολιτικό, αθλητικό… Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ολοκληρωμένη όχι μόνο ως ηγέτης αλλά και ως άνθρωπος. Με καλλιέργεια, μόρφωση, λόγο, δομημένη σκέψη. εμπειρία και αρχές.

Πες μου 3 λόγους για να σε ψηφίσουμε την Κυριακή!

Πρώτος λόγος: δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είμαι τεχνοκράτης. Και για τις ανάγκες τις κοινωνικής ατζέντας, αυτό είναι πλεονέκτημα. Eίμαι ένας ενεργός πολίτης, ένα πολιτικό ον που χάρη στη δουλειά μου ξέρω καλά τις παθογένειες της κοινωνίας, γνωρίζω τα χαρακτηριστικά των κοινωνικών ζητημάτων όχι μόνο θεωρητικά αλλά και βιωματικά.

Δεύτερος λόγος: είμαι μία αυτοδημιούργητη γυναίκα σε έναν δύσκολο και τοξικό χώρο, που έχει καταφέρει να επιβιώσει από κοινωνικές ανισότητες, σεξιστικές , φυλετικές και κακοποιητικές συμπεριφορές, να κάνει καριέρα και οικογένεια έχοντας έρθει αντιμέτωπη με κάθε λογής στερεότυπα και έχοντας χτίσει μία μεγάλη ψυχική ανθεκτικότητα. Αν δεν είναι αυτό βιωματική γνώση και εμπειρία τι είναι;

Τρίτος λόγος: Τουλάχιστον θα μπορώ να συνεννοηθώ με τους ανθρώπους εκεί, στη γλώσσα τους, πέραν του ότι οι σπουδές στη ψυχολογία βοηθούν και στα ζητήματα της ατζέντας.

Όταν εκλεγείς με το καλό που  πως φαντάζεσαι τη ζωή σου; Πώς θα μοιράζεις το χρόνο σου;

Δεν θα σκεφτώ την επόμενη μέρα πριν το αποτέλεσμα, ένα βήμα τη φορά.

Έχεις τρέξει έχεις δουλέψει έχεις δεχθεί επιθέσεις. Έχεις μετανιώσει έστω και μια φορα που μπήκες σε αυτόν τον αγώνα; 

Είναι δυνατόν; Ούτε μία στιγμή. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με λυγίσει όταν θέλω να κάνω κάτι που έχει όραμα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλω να περάσω. Όλοι μας έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, και καμία τοξική συμπεριφορά δεν πρέπει να μας κρατάει πίσω. Όσο κάποιοι κάνουν επιθέσεις εγώ εκμεταλλεύομαι γόνιμα το χρόνο και την ενέργεια μου για να πλησιάζω το σκοπό μου.

Πώς αντιμετωπίζει την τοξικότητα και τις προσωπικές επιθέσεις;

Είπες πρόσφατα ότι δέχεσαι προσωπική επίθεση και ότι έχει στοχοποιηθεί η υποψηφιότητά σου. Η επιθέσεις αυτές που πλέον είναι στα social media πιστεύεις ότι είναι στοχευμένες, ή απλα ο κόσμος εχει θέματα και βγάζει την τοξικοτητα και την κακία του με αυτόν τον τρόπο;

Δεν έχει σημασία αν είναι στοχευμένες επιθέσεις ή αν είναι μία εσωτερική ορμή που κάποιος εκτονώνει με αυτόν τον τρόπο. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση η ποιότητα της ψυχής είναι η ίδια. Θλιβερή. Τους συμπονώ αυτούς τους ανθρώπους. Η ψυχούλα τους βασανίζεται, εκείνοι χρειάζονται στήριξη, όχι εγώ. Όσοι αυτοί κάνουν τον εμετό τους πάνω μου, εγώ συνεχίζω να κοιτάω ψηλά και να πηγαίνω μπροστά.

Είσαι μια παρουσιάστρια που δεν έχει μείνει στην εικόνα σου και έχεις ασχοληθεί εδώ και χρόνια με πολλά κοινωνικά θέματα. Έχεις μιλήσει και με προσωπική εμπειρία για την συναισθηματική κακοποίηση και σ’ ευχαριστούμε για αυτό. Πώς θα καταλάβει κάποιος ότι κακοποιείται συναισθηματικά;

Η συναισθηματική κακοποίηση έχει πολλά εργαλεία όπως την υποτίμηση, τη προσβολή, τη χειριστική συμπεριφορά, την επιθετική γλώσσα ακόμα και τη σιωπή σε μία συγκεκριμένη στιγμή και κάτω από προϋποθέσεις. Τα συμπτώματα που προκαλεί είναι ενοχές , τύψεις, κοινωνική απόσυρση, αμφισβήτησή εαυτού, θλίψη, άγχος και πολλά ακόμα. Ο μόνος τρόπος για να αρχίσουμε να την αναγνωρίζουμε είναι να ξεκινήσουμε να μιλάμε για αυτήν , ώστε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τα χαρακτηριστικά της αλλά και το πως μπορούμε να οχυρωθούμε εναντίον της. Αυτό άλλωστε κάνω και στο δεύτερο βιβλίο μου «το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο» που φαίνεται να το αγκαλιάζει ο κόσμος.

Η σχέση αγάπης με τον σύζυγό της επιχειρηματία Θοδωρή Μαροσούλη

Τι αγαπάς περισσότερο στο Θοδωρή Μαροσούλη; Σου έχει πει εκείνος τι αγαπά περισσότερο σε σένα;

Εγώ αγαπώ το ότι με αγαπά και με αποδέχεται όπως είμαι. Το ότι είναι ένας καλός μπαμπάς και παρά το γεγονός ότι είναι ένας δυναμικός άνδρας δεν θέλει να επιβληθεί στη γυναίκα του ή να πολεμήσει τη δυναμικότητα της. Νομίζω ότι ο θοδωρής αγαπάει μέσα σε άλλα, και αυτό, το ότι είμαι δυναμική και δραστήρια. Ο θοδωρής είναι μία ήρεμη δύναμη και μου προκαλεί συναισθηματική ασφάλεια.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τη βραδιά του γάμου σας και της βάπτισης;

Ο γάμος μας και η βάπτιση της κόρης μας ήταν ένα υπέροχο ξέφρενο πάρτι, έγινε ακριβώς όπως μας ταιριάζει, απρόοπτα και εντελώς χύμα.

Ο ερχομός της κόρης μου δεν με άλλαξε, με ξαναγέννησε

Πόσο σε άλλαξε ο ερχομός της κόρης σου; Ποια είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που σου έχει κάνει και έπρεπε να σκεφτείς για να της απαντήσεις;

Ο ερχομός της κόρης μου δεν με άλλαξε, με ξαναγέννησε. Μία δύσκολη περίπτωση ήταν όταν μου έκανε μία συζήτηση για το θάνατο. Πότε πεθαίνουμε, γιατί, από τι, αν θα πεθάνω και εγώ, αν ξέρω πότε θα πεθάνει και η ίδια. Ο «φόβος του θανάτου» υπάρχει σε όλους, είναι το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας, αλλά εγώ απάντησα σε όλα με ειλικρίνεια. Η Αλεξάνδρα δεν δείχνει να φοβάται το θάνατο.

Είσαι από τις λίγες διάσημες ελληνίδες που δημοσίευσαν φωτογραφίες τους χωρίς μακιγιάζ σε μια εποχή που πολλές γυναίκες στα social με τα φίλτρα είναι… «άλλες»

Παιδιά δεν είναι δα και κάτι τόσο σπουδαίο το ότι ποστάρω φωτογραφίες μου χωρίς μακιγιάζ. Έτσι κυκλοφορώ όλη μέρα, επομένως όταν ανεβάζω κάτι συνήθως το κάνω αυθόρμητα γι αυτό και είμαι φυσική. Eίναι η επιλογή μου αυτή, μου αρέσω φυσική, με προτιμώ. Στη ζωή μου θα βαφτώ μόνο όταν το «απαιτεί» μία περίσταση. όσο για τα φίλτρα, δεν τα ασπάζομαι. Έχουν ξεκάθαρη πρόθεση να παραπλανήσουν, και εμένα μου αρέσει η αλήθεια σε κάθε στιγμή της και με όποιο κόστος. Να πω ψέματα στο κόσμο για το πως είμαι , πάει και έρχεται. Μα να πω ψέματα σε μένα; Σε μένα; Επίσης, έχοντας και επίγνωση του ότι με ακολουθεί και κόσμος, το μήνυμα που θέλω να περνάω είναι : «αγαπάμε τον εαυτό μας, τον αποδεχόμαστε και τον στηρίζουμε».

 okmag

Related posts

( video) – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο

xanthipost

Ανασχηματισμός και στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης – Ζωγράφος, Ευθυμίου, Αμυράς σε νέους ρόλους

xanthipost

(video) – Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί στην κυβέρνηση

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ