xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας και πανελλήνιες 2024: Νωρίς τα θέματα στις Πανελλήνιες – Κουρτίνες και ανεμιστήρες στις τάξεις

Μέτρα για την προστασία των υποψηφίων κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων λόγω του καύσωνα – Εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, τη διδασκαλία και για τις αθλητικές δραστηριότητες με παραπομπή στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Τόσο οι γονείς όσο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι αγωνιούν για τις συνθήκες που θα επικρατούν στα εξεταστικά κέντρα και ζητούν να γίνουν οι εξετάσεις μόνο σε αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά ώστε να μπορέσουν σε καλές συνθήκες να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των Πανελλαδικών.

Ως προς την διεξαγωγή των Πανελληνίων την Τετάρτη στα Γενικά Λύκεια και την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ., θα ληφθεί μέριμνα χορήγησης θεμάτων όσο το δυνατόν νωρίτερα (08:30).

Οι Δήμοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη των σχολικών αιθουσών και εγκαταστάσεων έχουν ενημερωθεί να μεριμνήσουν σχετικά για τη λήψη μέτρων ηλιοπροστασίας και απάμβλυνσης των συνεπειών του καύσωνα με λήψη εφικτών και ενδεδειγμένων μέτρων. Έχει ήδη απευθυνθεί σύσταση για ηλιοπροστασία (κουρτίνες) και διεξαγωγή των εξετάσεων σε αίθουσες που είναι πιο σκιερές και δροσερές, καθώς και για εξεύρεση ανεμιστήρων, όπου δεν υφίστανται.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έλαβαν συστάσεις να πάνε στα εξεταστικά κέντρα με ντύσιμο ελαφρύ και άνετο και με ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες σε όλα τα εξεταστικά κέντρα να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα:

  • Σκιερές και δροσερές αίθουσες
  • Αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν.
  • Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
  • Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες, με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών / απολυτηρίων εξετάσεων.
  • Σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.

Related posts

Κρήτη – Τραγική εξέλιξη :Βρέθηκε νεκρός ο 21χρονος Γιόχαν

xanthipost

(video)– Θρίλερ στην Ομόνοια: Άνδρας βρέθηκε νεκρός και δεμένος, σε διαμέρισμα Airbnb

xanthipost

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ