xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την λύπη του εκφράζει ο Δήμος Μύκης για την 77χρονη  που δέχθηκε άγρια επίθεση από αγέλη σκύλων

Με ανακοίνωση ο Δήμος Μύκης εκφράζει την λύπη του για το τραγικό περιστατικό της επίθεσης αδέσποτου σκύλου  και επικοινώνησε άμεσα με τους οικείους της 77χρονης

Στην  άτυχη ηλικιωμένη επιτέθηκε  μία αγέλη από αδέσποτα σκυλιά σε κεντρικό δρόμο του Εχίνου – Η 77χρονη έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλές δαγκωματιές στα άκρα και στο πρόσωπό της  – Έχει τραυματιστεί σοβαρά στο ένα της μάτι και στη μύτη !

Αναλυτικά αναφέρει:

Με λύπη πληροφορηθήκαμε, χθες για το τραγικό περιστατικό της επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε δημότισσά μας  Ο Δήμαρχος Μύκης επικοινώνησε άμεσα με τους οικείους της παθούσης, προκειμένου να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του και να ενημερωθεί για την κατάστασή της.

Ταυτόχρονα κλήθηκε στην υπηρεσία η κτηνίατρος του Δήμου (που βρίσκεται σε γονική άδεια)  και με τον εξωτερικό συνεργάτη- κτηνίατρο, ανέλαβαν την περισυλλογή του ζώου, ώστε να γίνουν άμεσα, οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία, ενέργειες .

Γνωρίζουμε στους δημότες μας ότι ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και οικονομικών του δυνατοτήτων, λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 Στην παθούσα ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της βλάβης που έχει υποστεί και δηλώνουμε ότι ο δήμος θα είναι στο πλευρό της για ότι απαιτηθεί.

Ο Δήμαρχος Μυκης – Αχμετ Κιουρτ

default

Με αφορμή  το θλιβερό περιστατικό της επίθεσης ενός σκύλου (αδέσποτου θηλυκού σκύλου, χωρίς ηλεκτρονική σήμανση, ακέραιο, μπεζ χρώματος)  που συνέβη την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στον Δήμο Μύκης και συγκεκριμένα στον οικισμό Εχίνου, οι ενέργειες του Δήμου και του αρμόδιου Τμήματος Κτηνιατρικής και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς είναι η εξής:

  1. Άμεση ενημέρωση των αρμόδιων κτηνιάτρων (της μόνιμου υπαλλήλου ,κ. Παντικίδου Άννας Μαρίας και του εξωτερικού συνεργάτη, Ινδόγλου Χασάν) και του αρμόδια υπεύθυνου αντιδημάρχου κ. Χόμκο Ερκάν)
  2. Μετάβαση στο σημείο και περισυλλογή για διαχείριση και περιορισμό για παρακολούθηση του συγκεκριμένου αδέσποτου ζώου
  3. Επικοινωνία και παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας της παθούσας και συμπαράσταση στην οικογένειάς της
  4. Σύγκλιση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μύκης με θέμα την εξέταση επικινδυνότητας του εν λόγω αδέσποτου σκύλου

Ο Δήμος Μύκης διαθέτει από το 2013 έως και σήμερα συνεχείς συμβάσεις με αναδόχους κτηνιάτρους για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Κύριος στόχος ήταν και είναι:

  1. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας
  2. Η υγεία, η ευζωία και η ευημερία των ζώων
  3. Η αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών,
  4. Προαγωγή της υπεύθυνης συμπεριφοράς των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κτηνιατρικές υπηρεσίες περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων

(α) περισυλλογή

(β) παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης

(γ) ηλεκτρονική σήμανση

(δ) στείρωση

Τηρουμένων των δυνατοτήτων και τον περιορισμών του προϋπολογισμού του φορέα μας συνολικά στα έντεκα χρόνια δαπανήθηκαν κατά προσέγγιση 213.503,10€ χιλιάδες ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Με τις συμβάσεις αυτές παρασχέθηκαν κτηνιατρικές υπηρεσίες σε περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε αυτά τα έντεκα χρόνια.

Από το 2023 έχουμε δημιουργήσει Αυτοτελές τμήμα Κτηνιατρικής και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, όπως ορίζει η νομοθεσία, το οποίο έχει στελεχωθεί από έναν κτηνίατρο. Παρόλα αυτά δεν παύει να είμαστε ένας μικρός ορεινός δήμος με ελλείψεις των απαραίτητων πόρων (κατάλληλο προσωπικό επαρκές σε αριθμό, υποδομές, υλικά, φάρμακα). Οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουμε μέχρι τώρα καλύπτουν ένα μικρό κομμάτι των αναγκών οι οποίες είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Related posts

Ξάνθη : Θα «λιώσουμε» σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη – Βροχές θα εκδηλωθούν το Σάββατο

xanthipost

Με μετάλλια και διακρίσεις επέστρεψε ο Διομήδης Ξάνθης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 του Βόρειου Όμιλου

xanthipost

ΠΕ Ξάνθης: Προκήρυξη 1500 θέσεων για τη δραστηριοποίηση παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ