xanthipost.gr
ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη δίνη του καύσωνα η ΑΜΘ – Πολυήμερες θερμοκρασίες «φωτιά» χωρίς να φαίνεται ανάσα δροσιάς

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες μέρες και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η θερμοκρασία θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία στην ΑΜΘ και ιδιαίτερα στην Ξάνθη  θα είναι αρκετά υψηλή φτάνοντας και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή στην Ξάνθη θα φτάσει τους 39 βαθμούς, το Σάββατο τους 39 βαθμούς, την Κυριακή και τη Δευτέρα το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς.

Ζέστη διαρκείας

Για ζέστη η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που δημοσιεύει τουλάχιστον μέχρι και τις 17 Ιουλίου η μέση τιμή της θερμοκρασίας θα είναι πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά και γύρω στους 40.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους για τη χώρα μας, αλλά και ο μήνας με ελάχιστες γενικά βροχές. Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιβεβαιωθεί η φήμη του και μάλιστα με τον έντονότερο τρόπο μιας κι όσο μπορούμε να κοιτάξουμε στο βάθος του προγνωστικού τούνελ, δε φαίνονται ούτε δροσιές μα ούτε και βροχές. Αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα μελτέμια και λάβουμε υπόψη μας και την έντονη ξηρασία που έχει προηγηθεί, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες όχι μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, αλλά αντιθέτως θα είναι και πολύ επικίνδυνες μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και για πολλές πολλές ημέρες.

Τα όσα περιγράψαμε μόλις αποτυπώνονται και στο “διάγραμμα της αλήθειας” όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων μιας και τα διαφορετικά σενάρια που αυτά ξεδιπλώνουν μπορούν να σε οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στον επικρατέστερο τύπο καιρού. Με την κόκκινη γραμμή σημειώνουμε τη μέγιστη θερμοκρασία που συνηθίζουμε να συναντάμε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και είναι οι περίπου 35 βαθμοί.

Με την μαύρη καμπύλη έχουμε τη μέση τιμή από όλα τα σενάρια και για την οποία σημειώνουμε ότι είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40. Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο.

Αφήνουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ενυδατωνόμαστε σωστά και σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να αναζητούμε όταν καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά κι όχι μόνο.

Υπομονή, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πλέον έχουμε αντιληφθεί προς τα που τραβάνε τα καλοκαίρια στη χώρα μας. Η Φύση έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει την κανονικότητα απλά αυτό δεν θα γίνει με ήπιο τρόπο και θα πρέπει να θωρακιστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!».

Αναλυτικά ο καιρός  απο το meteo

Related posts

Ξάνθη : Θα «λιώσουμε» σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη – Βροχές θα εκδηλωθούν το Σάββατο

xanthipost

Με μετάλλια και διακρίσεις επέστρεψε ο Διομήδης Ξάνθης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 του Βόρειου Όμιλου

xanthipost

ΠΕ Ξάνθης: Προκήρυξη 1500 θέσεων για τη δραστηριοποίηση παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ