Μία ομαδική έκθεση με ζωγραφική, φωτογραφίες και δημιουργίες υφαντικής και κοσμήματος πραγματοποιείται στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης της Ξάνθης και περιλαμβάνει :
- Έκθεση ζωγραφικής της Γαρυφαλλιάς Μπαρή από την Αλεξανδρούπολη
- Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης (Υπουργείο Πολιτισμού) – Φωτογραφική έκθεση με ενημερωτικό υλικό για τα αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου Ξάνθης (Κάστρο Ξάνθειας, Μακεδονικός Τάφος Σταυρούπολης-Κομνηνών, Φρούριο Καλύβας).
- Αρμένικη Κοινότητα Ξάνθης – Driftwood Art, Ζωγραφική
- Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης – Έκθεση φωτογραφίας
- «Εντέχνως» ΚΟΙΝΣΕΠ – Έκθεση με δημιουργίες, υφαντικής, σύγχρονου κοσμήματος, μακραμέ, τσάντας και κεραμικής.
Τάσος Ταρενίδης : Ένα «ζωντανό» πολιτιστικό κέντρο που συνδυάζει τέχνη, εκπαίδευση, ιστορία, ψυχαγωγία και κοινωνική δραστηριότητα – Ένας χώρος πολιτισμού που προωθεί την επικοινωνία, την καλλιτεχνική έκφραση και τη συμμετοχή του κοινού, συμβάλλοντας σημαντικά στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Τάσος Ταρενίδης στην κάμερα του xanthipost.gr το παλαιό δημαρχείο έχει μετουσιωθεί σε ένα κύτταρο πολιτισμού στην παλιά πόλη της Ξάνθης που θα συνεχίσει να φιλοξενεί εκθέσεις και να προωθεί πολλές παράλληλες δράσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, καλλιτεχνών και πρωτοβουλιών που προβάλλουν την ιστορία, την τέχνη και τις μνήμες που δεν πρέπει να χαθούν στον χρόνο.
Το Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη και Μαυρομιχάλη, σε κομβικό σημείο της παλιάς πόλης.
Κτίστηκε περί το 1830 από εβραίο καπνέμπορο Μωυσή, ενώ αργότερα πουλήθηκε στον Ι. Ορφανίδη. Το 1926 αγοράστηκε από το Δήμο Ξάνθης και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση των υπηρεσιών του μέχρι το 2013.
Μορφολογικά το κτίριο αποτελείται από δύο όγκους. Ο ένας έχει τρία επίπεδα πάνω από το έδαφος ενώ ο δεύτερος δύο και ένα υπόγειο χώρο. Σε εκλεκτικιστικό ύφος με στοιχεία ακαδημαϊκά και ρωμανικά και με ευρεία χρήση της τοπικής ροδίζουσας πέτρας από τα λατομεία της Μάνδρας των Αβδήρων. Διαθέτει άφθονο διάκοσμο στο εσωτερικό του και είναι απόλυτα συμμετρικό εσωτερικά και εξωτερικά.
Η εσωτερική διάταξη οργανώνεται στον όροφο γύρω από μεγάλη σάλα. Χρησιμοποιήθηκε τοπικός ψαμμίτης από τα λατομεία της Μάνδρας και γρανίτης Ροδόπης. Εντυπωσιακό είναι το διπλό κεντρικό κλιμακοστάσιο. Διαθέτει πλούσια εσωτερική διακόσμηση από σιδεριές και γύψινες διακοσμήσεις από υλικό, που μέχρι σήμερα δεν εξακριβώθηκε η σύνθεσή του, καθώς και για τα σκαλιστά του