xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Σχολή Αστυφυλάκων στην Ξάνθη ανοίγει ξανά τις πόρτες της μετά από 12 χρόνια αδράνειας

Έτοιμη να υποδεχθεί 150 δόκιμους αστυφύλακες

Η Σχολή Αστυφυλάκων στην Ξάνθη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους νέους δόκιμους αστυφύλακες, γεγονός που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της λειτουργίας της μετά από 12 χρόνια.  

Η απόφαση να δεχθεί άνδρες αντί για γυναίκες, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, έφερε αλλαγές στον σχεδιασμό της υποδοχής.

Η ιστορική αυτή κτιριακή εγκατάσταση, που είχε στο παρελθόν μετατραπεί προσωρινά σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, επιστρέφει στο αρχικό της πνεύμα ως εκπαιδευτικό κέντρο για την εκπαίδευση αστυφυλάκων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το κτίριο αυτό επανέρχεται στην ενεργό χρήση και αναμένεται να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους δόκιμους την επόμενη χρονιά, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές.

Τα συγχαρητήρια πράγματι ανήκουν σε όλους όσους συνέβαλαν στην αίσια αυτή έκβαση  αφού κατάφεραν  να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και συνέδραμαν ουσιαστικά στην επίλυση των τυχόν δυσκολιών που μπορεί να προέκυψαν.

Το γεγονός αυτό όχι μόνο ενισχύει την τοπική κοινωνία, αλλά και ενδυναμώνει το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας με νέες και καλά εκπαιδευμένες γενιές αστυφυλάκων.

Related posts

Ξάνθη: Έκτακτη διακοπή ρεύματος στα Κιμμέρια την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Xanthipost

Δήμος Ξάνθης: Πρόσκληση για προτάσεις εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2026–2027

Xanthipost

Εγνατία Οδός: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής

Xanthipost

Leave a Comment