Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας οι γυναίκες του συλλόγου τήρησαν ευλαβικά το έθιμο της θρακιώτικης Βαρβάρας και με μεράκι και προσήλωση στην παράδοση ετοίμασαν το παραδοσιακό γλύκισμα.
Την πρόσφεραν μάλιστα και στους παίκτες της ομάδας ΑΟ Νίκη Άνθειας 1959 και όπως αναφέρουν ήταν το καλύτερο super food μετά από μία παγωμένη και κουραστική προπόνηση.
Η παραμονή της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας είναι σημαντική σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη Θράκη, όπου το έθιμο της “Βαρβάρας” διατηρείται με ευλάβεια και προσήλωση στην παράδοση.
Η βαρβάρα συμβολίζει την πανσπερμία. Το έθιμο της Βαρβάρας έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και τα δείπνα της Εκάτης, και αργότερα προσαρμόστηκε από τον χριστιανισμό και τηρείται στη Θράκη μέχρι και σήμερα ως μέρος της λαϊκής λατρευτικής παράδοσης. Σύμφωνα με το έθιμο, η βαρβάρα ετοιμάζεται αποβραδίς και ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας μοιράζεται ζεστή και αχνιστή στα γειτονικά σπίτια.
Πρόκειται για ένα είδος γλυκιάς σούπας, που παρασκευάζεται με βάση το σιτάρι, ζάχαρη ή μέλι, ξηρούς καρπούς, κανέλα, και σταφίδες.
Το μοίρασμα της “Βαρβάρας” στους συγχωριανούς ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας ενώ παράλληλα η αναβίωση και διατήρηση αυτού του εθίμου βοηθά στη σύνδεση των νεότερων γενιών με την πολιτιστική τους κληρονομιά.