Οι μαθητές και οι μαθήτριες ακολούθησαν ” μαθήματα” αυτόνομης διαβίωσης, μετακίνησης με αμαξίδιο ,ζωγραφικής με κλειστά μάτια και παρακολούθησαν τις τεχνικές διαχείρισης των φυσικοθεραπευτών.
Την Τετάρτη 18/12/2024 το τμήμα Β3 του 2ου Γυμνάσιου Ξάνθης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Οι μαθητές/τριες του τμήματος Β3 είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό του Κέντρου, για τις κατηγορίες αναπηρίας και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών. Επίσης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες κατάφεραν να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία αλλά και να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τους βοηθήσουν.
Συγκεκριμένα ακολούθησαν ” μαθήματα” αυτόνομης διαβίωσης, μετακίνησης με αμαξίδιο ,ζωγραφικής με κλειστά μάτια και παρακολούθησαν τις τεχνικές διαχείρισης των φυσικοθεραπευτών.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαρίστησαν θερμά το προσωπικό του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Ξάνθης για την άψογη συνεργασία και οργάνωση της όλης δράσης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ά. Καλλίδου, Ι. Γιάκατη και Χ. Πατζανακιδου.