Μία νεκρή γυναίκα και τουλάχιστον 20 τραυματίες
Αυτοκίνητο έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να τραυματιστούν δεκάδες περαστικοί. Βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας δείχνει τον πανικό με αστυνομικούς και ασθενοφόρα να έχουν περικυκλώσει άμεσα την περιοχή
Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν αναφορές για δύο άτομα σε «πολύ σοβαρή κατάσταση».
Η αστυνομία δήλωσε στο Χ ότι κατάφερε να ακινητοποιήσει τον οδηγό, ο οποίος δεν προέβαλε αντίσταση και δεν ήταν απειλητικός.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΖ, ο δήμαρχος Μονάχου, Dieter Reiter δήλωσε ότι «Ο αρχηγός της αστυνομίας με ενημέρωσε ότι οδηγός έριξε το αυτοκίνητο πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά. Είμαι σοκαρισμένος. Η σκέψη μου είναι με τους τραυματίες».
Verdi Demo in München.
— AlternativeMitte (@ZamirSh11842484) February 13, 2025
Auto rast in die Demo. pic.twitter.com/cLBHaDebfi
Σύμφωνα με την Bild, αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει πως ο οδηγός κατεύθυνε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος, ενώ άλλοι μάρτυρες μίλησαν για δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων πυροβολήθηκε από την αστυνομία.
Auto rast in Menschenmenge in #München, Dachauer Straße Ecke Stiglmaier-Platz #Großeinsatz pic.twitter.com/Izi0oruaB4
— GatzenderFridolin (@gatzenfridolin) February 13, 2025
Σε ανάρτησή της στο X, η αστυνομία του Μονάχου ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της οδός Dachauer Stra?e / Seidlstrae. Είμαστε στο χώρο με ισχυρές δυνάμεις».
ethnos.gr