xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Δήμος Τοπείρου – Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και χορούς

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου προσκαλεί όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους σε έναν τόπο με μοναδικά πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία, στην καρδιά ενός φυσικού παραδείσου της κοιλάδας του ποταμού Νέστου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου.

«Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της σωματικής και πνευματικής μας κάθαρσης και αποτελεί μια καλή αφορμή για ατομική, συλλογική και κοινωνική κάθαρση. Την χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε».

Η μέρα αυτή θα τιμηθεί δεόντως με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα, φασολάδα και άλλα πολλά τοπικά εδέσματα τα οποία προετοιμάζονται από τους Συλλόγους παράλληλα με παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στους οικισμούς ΕΡΑΣΜΙΟ, ΓΑΛΑΝΗ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ  και Μ.TΥΜΠΑΝΟ.

Εράσμιο:
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στο Πνευματικό κέντρο Ερασμίου με ζωντανή μουσική από την Πολιτιστική Στέγη « Γ. Βιζυηνός».

Γαλάνη:
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Γαλάνης με ζωντανή μουσική από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλάνης.

Μέλισσα:
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέλισσας από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μέλισσας.

Θαλασσιά:
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στην πλατεία της Θαλασσιάς από τον «Α.Σ. Αναγέννηση Θαλασσιάς»

Μ.Τύμπανο:
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί στο γήπεδο του Τυμπάνου από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπάνου».

Related posts

Οι Φιλέλληνες του 1821: Μια έκθεση τιμής στη ΛΑΦ Ξάνθης

xanthipost

Προκήρυξη 1.100 θέσεων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στον Στρατό Ξηράς – Υποβολή Αιτήσεων έως 11 Απριλίου 2025

xanthipost

Πράσινη πρωτοβουλία από την ΕΠΑΣ Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ