Δυστυχώς, στην Ελλάδα, η Σελήνη θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στον ορίζοντα κατά την έναρξη της έκλειψης, καθιστώντας το φαινόμενο δύσκολα παρατηρήσιμο.
Στις 14 Μαρτίου 2025, θα πραγματοποιηθεί μια ολική έκλειψη Σελήνης, γνωστή και ως «Ματωμένο Φεγγάρι». Κατά τη διάρκεια αυτού του φαινομένου, η Γη θα ευθυγραμμιστεί μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης, ρίχνοντας τη σκιά της πάνω στη Σελήνη και προσδίδοντάς της μια χαρακτηριστική κοκκινωπή απόχρωση.
Το φαινόμενο θα διαρκέσει σχεδόν 6 ώρες, ξεκινώντας στις 05:57 και ολοκληρώνοντας στις 12:00 ώρα Ελλάδας, με το αποκορύφωμα της έκλειψης να συμβαίνει από τις 08:26 μέχρι τις 09:31. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, η Σελήνη θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στον ορίζοντα κατά την έναρξη της έκλειψης, καθιστώντας το φαινόμενο δύσκολα παρατηρήσιμο.
Συγκεκριμένα, στις 05:57, όταν η Σελήνη εισέρχεται στην παρασκιά της Γης, θα βρίσκεται μόλις 8 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα, και θα δύσει σύντομα μετά.
Αν και οι συνθήκες παρατήρησης στην Ελλάδα δεν είναι ιδανικές, η ολική έκλειψη Σελήνης της 14ης Μαρτίου 2025 παραμένει ένα εντυπωσιακό αστρονομικό γεγονός που θα είναι πλήρως ορατό σε σε αρκετές περιοχές του κόσμου.
cnn.gr