Η ομάδα Αδεσποτούλια Ξάνθης κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία του πρώτου γηροκομείου ζώων στην Ελλάδα, με σκοπό να προσφέρει ένα ασφαλές και γεμάτο αγάπη καταφύγιο για τα ηλικιωμένα αδέσποτα.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας δεκαετούς δράσης, η οποία ξεκίνησε το 2013 από την Άννα Μαρία Ζαφειριάδου και τους αφοσιωμένους εθελοντές της ομάδας. Από τότε, τα Αδεσποτούλια έχουν διασώσει και περιθάλψει περισσότερα από 3.000 αδέσποτα σκυλιά, προσφέροντάς τους φροντίδα και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Η προσπάθεια για το γηροκομείο ζώων συνοδεύεται από την κυκλοφορία του βιβλίου “Αν λίγο με αγαπούσες”, ενός παραμυθιού που αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα των εγκαταλελειμμένων ζώων, ενώ ταυτόχρονα γεμίζει τον αναγνώστη με ελπίδα και αλληλεγγύη. Μέσα από αυτή την έκδοση, η ομάδα στοχεύει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, αλλά και να συγκεντρώσει πόρους για την υλοποίηση του οράματος.
Το γηροκομείο αυτό δεν θα είναι απλά ένα καταφύγιο, αλλά ένας χώρος γεμάτος φροντίδα, σεβασμό και αγάπη, όπου τα ηλικιωμένα ζώα θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Παράλληλα, θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία εξειδικευμένων καταφυγίων σε όλη τη χώρα, αλλάζοντας την αντίληψη για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων.
Η πρωτοβουλία της ομάδας «Αδεσποτούλια Ξάνθης» είναι μια πράξη ελπίδας και ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για τα ζώα μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για μια καλύτερη κοινωνία.
Αφηγείται η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου. Λίγες σελίδες από το το βιβλίο … ”Αν λίγο μ’ αγαπούσες θα με λέγανε ας πούμε, Τζακ ή Τζέρυ ή Τζο.”