Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσό που αφαιρέθηκε υπολογίζεται περίπου στις 3.500 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από προσφορές πιστών για την υποστήριξη του ναού.
Ακόμη και τις Άγιες μέρες του Πάσχα δεν σεβάστηκαν άγνωστοι δράστες στη Λάρισα, καθώς τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα προχώρησαν σε διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Με πράξη που προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση, οι ιερόσυλοι εισέβαλαν στο ναό και αφαίρεσαν χρήματα από το παγκάρι, αδιαφορώντας πλήρως για τον ιερό χώρο και τη σημασία των ημερών.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας, όταν μέλη της ενορίας βρήκαν το παγκάρι ανοιχτό και εμφανώς παραβιασμένο. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές, οι οποίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του ναού παραβιάζοντας την κλειδαριά της πλαϊνής πόρτας και στη συνέχεια αφού κατέστρεψαν με λοστό την κεντρική είσοδο, κατάφεραν να φτάσουν στο γραφείο όπου βρίσκονταν οι εισπράξεις από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσό υπολογίζεται στις 3.500 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εκκλησία βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην πλατεία του χωριού, όπου ειδικά την περίοδο αυτή κυκλοφορεί πολύς κόσμος μέχρι αργά τη νύχτα. Ωστόσο οι επιτήδειο δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν.
policenews.gr