Μια συγκινητική επετειακή συναυλία με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ξάνθης στο εμβληματικό Ateneul Roman, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση δύο θρύλων της ελληνικής μουσικής.
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 στο ιστορικό Ateneul Roman του Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ρουμανίας “ΝΟΣΤΟΣ”, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, αποτέλεσε έναν φόρο τιμής σε δύο κορυφαίους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Κεντρικό ρόλο στη βραδιά είχε η 50μελής Μικτή Χορωδία του Δήμου Ξάνθης, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με τις ερμηνείες της, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Μανώλη. Στο πιάνο, η Αναστασία Βαφειάδου συνόδευσε με ευαισθησία, ολοκληρώνοντας το μουσικό σύνολο με δεξιοτεχνία και έκφραση.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγαπημένα τραγούδια και εμβληματικές συνθέσεις των δύο δημιουργών, οι οποίες συγκίνησαν το πολυπληθές κοινό, Έλληνες και Ρουμάνους, που κατέκλυσαν την αίθουσα του Ateneul Roman.
Η Χορωδία του Δήμου Ξάνθης, με το πάθος και την αρτιότητα της ερμηνείας της, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μουσική παρακαταθήκη του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι, συμβάλλοντας στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.
Η εκδήλωση έκλεισε με θερμό χειροκρότημα και συγκίνηση, αφήνοντας έντονα συναισθήματα και βαθιά εκτίμηση για την ελληνική μουσική δημιουργία.