xanthipost.gr
streptokokos
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για στρεπτόκοκκο –  Κλειστά σχολεία σε 4 περιοχές – Διαφωνεί ο ΕΟΔΥ

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί δήμοι σε περιοχές όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και η Κρήτη αποφάσισαν το προσωρινό κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω εμφάνισης κρουσμάτων στρεπτόκοκκου.

Ωστόσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαφωνεί με αυτή την πρακτική, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι απαραίτητες και ενδέχεται να είναι αναποτελεσματικές

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, δήλωσε ότι το κλείσιμο σχολείων και οι απολυμάνσεις δεν συμβάλλουν στην πρόληψη της μετάδοσης του στρεπτόκοκκου και μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες.

Παρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ορισμένοι δήμοι προχώρησαν στο κλείσιμο σχολείων για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, κλειστά παρέμειναν το 1ο και το 5ο νηπιαγωγείο στον Βύρωνα, το 2ο δημοτικό σχολείο και το 9ο νηπιαγωγείο στην Καλαμαριά, καθώς και το 6ο νηπιαγωγείο στο Ωραιόκαστρο.

Επιπλέον, στην Κρήτη, το νηπιαγωγείο Καστελλίου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας έκλεισε λόγω εμφάνισης τριών κρουσμάτων.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και να παρέχει οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο….

mixanitouxronou.gr

Related posts

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

xanthipost

Θεσσαλονίκη : Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από ΙΧ – Ένας ακόμη ελαφρά τραυματίας

xanthipost

Θεσσαλονίκη : Στη φυλακή 28χρονος που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ